Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Kan man sammanföra två vuxna katter?
 
Vad du kan tänka på innan du skaffar en ny katt är t.ex. hur ditt boende ser ut? Bor du i lägenhet eller hus? Kommer katterna att få gå ut eller bara vara innekatter? Är din nuvarande katt kastrerad?
Tänk på att katterna behöver ha sina egna revir, detta kan vara svårare ju mindre yta katterna kommer att leva på. Bor man då i lägenhet och katterna kommer att vara innekatter, måste man vara medveten om att det kan bli konflikter katterna emellan. Det kan bli så allvarliga konflikter att man kan tvingas göra sig av med en av katterna. Bor man i hus och katterna kommer att vara utomhus är det betydligt lättare men är definitivt ingen garanti för att det kommer att gå bra. Kastrerade katter brukar gå lättare att sammanföra. Om man bestämt sig för att skaffa en till katt är det bra att tänka på en del saker som kan underlätta för inflyttningen. Det är bra om man introducerar den nya katten succesivt, var med under den första tiden när katterna träffas. Tänk på att ha två kattlådor och flera mat- och  vattenskålar utplacerade på olika ställen. Viktigt är också att katterna har någonstans de kan gömma sig eller hoppa upp på, så att de kommer undan. Det kan även underlätta att använda sig av konstgjorda feromoner, det fungerar som kattens egna signalsubstans och inger trygghet. Medlet heter Feliway och finns hos din veterinär eller på apoteket att köpa. Alla katter är unika och kan vara mer eller mindre dominanta. Detta har betydelse när man sammanför katter.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved