Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Min katt kissar bredvid lådan
 
Lådan kan vara felplacerad, se till att lådan inte står för öppet katten vill gärna ha en vägg bakom lådan.
Om det finns fler katter i hushållet behövs det fler lådor, om du bara har en prova att köpa en till och ställ ut. Det kan också vara så att det är fel sand i lådan, t.ex att den är för grov, eller att det är för lite sand i lådan. 
Många katter får ibland urinbesvär. Det behöver inte alltid vara en medicinsk orsak utan urinmarkeringar kan också bero på andra ting. Miljön kring katten är ofta en orsak. Katten kan reagera på flytt, ommöblering, en ny familjemedlem, katter på utsidan av huset, ny kattsand. Katten kanske protesterar för att den är ensam hemma ofta. Det finns en produkt som heter Feliway som fungerar bra vid urinmarkering, den hittar du i vår butik. Ett annat husmorstips är att inte använda rengöringsmedel innehållande citrondoft eller ammoniak när du rengör kattlådan. Doften av dessa kan göra att katten undviker lådan. Använd dock in t. ex citronspray som en “usch-och-fy”-spray då det kan få motsatt effekt och katten vill kissa över doften med sin egen doft. 
Tänk också på att din katt kanske inte mår bra och att det är därför den har börjat att kissa utanför lådan. Kontakta din veterinär om du misstänker att din katt är sjuk.
Behöver du hjälp och tips hur du kan hjälpa din katt? Prata med våra Leg. Djursjukskötare Mia Laaneoks Johansson och Malin Hedlund. Ring 054-175250.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved