Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Fluglarver
 
Fluglarver trivs i fuktiga, varma miljöer.
När vi får in sådana djur så är det oftast i en rumpa hos en kanin med diarré. Katter och hundar med tjock, tovig päls eller sår kan också bli drabbade.

Flugor dras till allt som är smutsigt och ofräscht. Flugorna lägger ägg i den fuktiga och varma miljön i diarrén, såret eller i den fuktiga huden under tovorna. Efter ett dygn så har äggen kläckts till larver. Efter en vecka har dessa kläckts till nya flugor. Hudinfektionen som ofta är en följd gör att larverna snart börjar äta sig ner igenom huden och in i muskulaturen. Resultatet blir ett maskbo!

Djuret kan bli mycket allmänpåverkat. Ser du fluglarver i huden så kontakta veterinär!

Hos oss på Djursjukhuset får djuret oftast lugnande medel för att vi skall kunna raka bort tovor, plocka bort fluglarver och rengöra såren. Antibiotika och smärtlindring krävs vanligen. Samtidigt måste grundorsaken (t.ex. diarrén) behandlas. Det är tyvärr inte ovanligt att främst kaninerna kommer in till oss i så dåligt skick att de måste avlivas!

Förebyggande åtgärder är att dagligen noga kontrollera ditt djur, snabbt få bukt med diarré, undvika diarré genom att inte göra foderbyten för snabbt, om djuret får diarré dagligen tvätta och torka bakdelen, hålla omgivningen ren, byta till rent strö ofta i kaninburen samt vid behov klippa bort tovor och ofta kamma igenom pälsen så att den är genomluftad och tovfri.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved