Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
L-Mesitran
 
L-Mesitran är en salva som består av bl.a. medicinskt renad honung.
När salvan kommer i kontakt med såret kommer sårvätska att dras ur omliggande vävnader. På så sätt skapas ett fuktigt sårläkningsklimat. Sårets läkning stimuleras då salvan främjar upplösningen av död vävnad och underlättar inväxten av hudceller. Genom att det fria vattnet binds av salvan så verkar L-Mesitran bakteriedödande.
L-Mesitran kan användas vid fukteksem (hot spot), skrubbsår, små brännsår och andra mindre sårskador. Salvan tunnas ut efterhand och kan enkelt tas bort med ett sårrengöringsmedel. L-Mesitran kan täckas med olika typer av skyddande förband vid behov.
Behandlingsanvisning - Rengör såret/eksemet noggrant med sårrengöringsmedel. Klipp/raka rent från hår i området. Tryck ut den mängd salva som behövs ur tuben. Stryk ut salvan i såret/eksemet med ren hand eller tops. Byt ut salvan så snart den lösts upp i såret. Tiden varierar beroende på mängden sårvätska som såret producerar men detta tar vanligen mellan 24 och 48 timmar.
Tänk på att ha krage på djuret så att det inte kommer åt att slicka på såret. Behandla tills såret/eksemet är läkt.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved