Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Julens frestelser - Förätning
 
Julbordet förknipas med julskinka, köttbullar, sylta, revbenspjäll och andra smarriga godsaker. Våra fyrbenta vänner vill också vara med och njuta av julmaten men tänk på att för mycket av det goda kan leda till diarré och kräkning.
Julmaten innehåller vanligen även mycket fett som djurens magar inte är vana vid. Får djuret fet mat i för stora mängder kan de få problem med bukspottkörteln. Tänk på att ställa julskinkan på svalning där inte hunden kommer åt den!  Om djuret får smaka från julbordet så se till att de är i små mängder. 

Ojästa bulldegar kan hundar lätt glufsa i sig. Degen fortsätter att jäsa i magsäcken och bildar då alkohol vilket leder till berusning och i stora mängder även alkoholförgiftning. 

Nötter kan t ex fastna i tarmarna om de sväljs hela. 

Russin (vindruvor samt korinter) kan leda till förgiftning med påföljande njursvikt. 10-25 g vindruvor är en farlig dos för hund. Undvik över huvud taget att ge t ex russinen från lussekatten. 

Pepparkakor är inte farligt men vid stora mängder kan diarré och kräkning förekomma. 
Om ditt djur har ätit stora mängder och du upptäcker det tidigt kan det vara idé att åka till din veterinär som då kan ge djuret ett medel som framkallar kräkningar.   

Dietråd vid diarré och kräkning: 

 Om djuret inte får behålla varken mat eller vatten bör veterinär kontaktas. En första åtgärd är att plocka bort djurets mat under en tid och låta det fasta. Oftast behöver djuret fasta under en hel dag, yngre individer en halv dag. Djuret ska ha tillgång till friskt vatten under hela denna period. I vår butik finns probiotika att köpa som motverkar de dåliga bakterierna och gynnar de goda. Det hjälper alltså till att återställa den naturliga tarmfloran. Detta kan man använda samtidigt som djuret fastar. Exempel på probiotika är Fortiflora och Pro-Kolin. 

Prova sedan att ge djuret lite mat, undvik att använda djurets vanliga foder då de fortfarande kan vara för kraftigt för magen. Använd istället ett särskilt foder för mage och tarm som även det hjälper djuret att återfå den naturliga tarmfloran och som har en hög smältbarhet vilket gör att djuret lättare bryter ner fodret i tarmen. Ge små portioner och fördela det på många måltider över dagen, så magen får lite i taget att jobba med. 

När djurets mage har börjat stabilisera sig kan du prova att tillsätta det vanliga fodret som ni brukar använda. Blanda de båda fodren i början för att undvika ett återfall.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved