Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Blodöra
 
Om hunden får ett så kallat blodöra så innebär det att blodkärl i örat brustit och en blödning sprider sig i öronlappen under huden.
Öronlappen kan bli tjock och svullen och raser med stående öron kan få en hängande öronlapp om blodörat blir tillräckligt stort. Orsaken till ett blodöra är oftast att hunden skakat kraftigt på huvudet till följd av en öroninflammation. Hörselgången inspekteras och prov kan tas vid misstanke om en öroninflammation för att kunna sätta in rätt behandling. Är blodörat litet och hunden inte är besvärad behöver inte själva blodörat behandlas utan kroppen tar själv hand om blödningen. Hunden kan då få en något skrumpen öronlapp, vilket brukar kallas blomkålsöra. Är blodörat stort eller hunden är besvärad så kan man behandla det. I vissa fall räcker det att tömma ut blodet, med risk för att det fylls på igen och måste tömmas upprepade gånger. Ibland sätts ett dränage i öronlappen så att det kan fortsätta att rinna ut blod och vätska efter att man tömt ut det första. I vissa fall behöver öronlappen sys. 

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved