Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
OtiCurant öronpuder
 
OtiCurant öronpuder används förebyggande vid återkommande öroninfektioner hos hund och katt.
OtiCurant appliceras en till två gånger per vecka för att upprätthålla en normal hörselgång. Har hunden en pågående öroniflammation/infektion skall den behandlas först.  

OtiCurant förebygger genom att torka upp och surgöra hörselgången vilket gör att bakterier och jästsvampar inte trivs. OtiCurant innehåller borsyra, kaolin och laktos. Borsyra har en hämmande och/eller avdödande effekt på bakterier och jästsvampar. Kaolin torkar upp och binder fett. Laktos binder vätska och torkar upp i hörselgången.  

Dosering: Två rågade mått OtiCurant-puder per öra till en medelstor hund en till två gånger i veckan. Ett rågat mått per öra till en liten hund eller katt. Tre rågade mått till en stor hund. Hunden/katten skakar ur överskottet. Lagom mängd är när det är ett tunt lager öronpuder i hela hörselgången och på insidan öronlappen.  

Bruksanvisning: Håll upp djurets öronlapp med ena handen och häll OtiCurant-pudret långt ner i hörselgången.Håll kvar örat i uppsträckt läge med ena handen och massera in OtiCurant-pudret ordentligt i hela hörselgången med den andra handen. Observera att hundar har långa hörselgångar som fortsätter flera cm nedanför öppningen vid öronlappen. Släpp taget om örat och låt djuret skaka ut överskottet. Om insidan öronlappen inte fått OtiCurant-puder på sig kan lite extra puder läggas där. Upprepa behandlingen en till två gånger per vecka.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved