Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Analsäcksinflammation
 
På var sida om analöppningen sitter analsäckarna och dessa töms regelbundet då hunden har avföring.
Analsäckarna innehåller illaluktande krämliknande sekret. Deras ursprungliga betydelse är att avge dofter för revirmarkering när hunden har avföring. Analsäcksinflammation kan uppstå när analsäckarna blir överfyllda vilket lätt kan leda till en infektion och inflammation. Området blir svullet vilket gör det ännu svårare att tömma ut innehållet. Analsäckarna kan bli så fyllda att de till slut brister, vilket ser ut som ett sår vid sidan av analöppningen. Tecken på att hunden har fått en inflammation i analsäckarna är att hunden åker kana på bakdelen eller slickar sig runt analöppningen och upp mot svansroten. Analsäckarna bör då tömmas och spolas rena vilket ibland kan behöva upprepas. Vid återkommande problem kan analsäckarna opereras bort.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved