Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Kastration tik
 
Kastration av tik utförs vid olika sjukdomstillstånd, men man kan också välja att kastrera sin tik av andra skäl.
Vid kastrering av tik så tar man bort både äggstockar och livmoder vilket gör att tiken inte längre producerar de honliga könshormonerna, östrogen och progesteron. Fördelarna med en kastration  är att tiken slutar löpa, tiken kan inte få en livmodersinflammation, risken för att tiken ska utveckla diabetes minskar och eventuella bekymmer med skendräktighet försvinner. Kastreras tiken i tidig ålder minskar också risken för att juvertumörer ska utvecklas.  De vanligaste komplikationerna efter en kastration är viktökning och/eller ökad aptit. Cirka häften av de hundar som kastreras ökar i vikt dels för att aptiten ökar, men också för att bristen på könshormoner leder till att de lagrar mer fett. Ofta måste man byta till ett foder med lägre energiinnehåll. En kastrerad  tik kan också få pälsförändringar, en tätare, ullig och glanslös päls. Fällningsperioderna kan också bli mer utdragna.  Ungefär 10% av de kastrerade tikarna blir urininkontinenta eftersom östrogenet bidrar till att de kan hålla tätt. Det är oftast tidigt på morgonen  när blåsan är full, efter att ha hållit sig hela natten som tikarna kissar på sig. De flesta av dessa tikar fungerar bra på medicinsk behandling.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved