Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Katter på vift
 
Sommaren är en tid då många kommer till oss med upphittade katter. Detta beror på olika saker.

Katterna är oftast ute mer på sommaren och rör sig över större områden. Många katter får ungar som föds utomhus och blir utan ägare. Sedan finns begreppet "sommarkatter". En del säger att något sådant inte finns medan andra anser att det fortfarande förekommer. Djurskyddet i Karlstad menar att det förekommer året om. Vad är då en sommarkatt? En del skaffar katt under sommaren, tar med den till sitt sommarställe och när hösten närmar sig lämnas katten kvar vid sommarstället för att på egen hand klara sig över vintern. Katterna klarar sig kanske en period men när snö och kyla kommer och bytena blir färre och färre måste katterna söka sig till andra hem för att överleva. 

Som kattägare måste man ta sitt ansvar och tänka igenom beslutet att skaffa katt ordentligt. Har man tid och lust att ta hand om en katt som ibland kan bli 20 år gammal?

Det som är viktigt att tänka på när man skaffar katt är att id-märka den. En id-märkning i örat eller ett litet microchip som injiceras under huden gör att en bortsprungen katt lätt kan återförenas med sin ägare igen. En id-märkning utförs hos din veterinär. För att sedan bli registrerad och sökbar i kattägarregistret måste en liten summa betalas in till SKK. På djurid.se kan man sedan gå in och knappa in id-märkningsnumret och hitta djurägare.Hittar du ingen id-märkning i örat kanske katten är chip-märkt. En avläsare behövs då för att få fram id-märkningen. En sådan finns på djursjukhus och kliniker och även hos polisen. Vad ska man göra om katten inte är id-märkt eller om katten har en otydlig id-märkning. Kontakta alltid polisen och anmäl en upphittad katt. Du kan även ringa länsstyrelsen som i sin tur tar kontakt med djurskyddet. Katten kan då placeras ut i jourhem, till djurskyddets djurhem eller skickas till veterinär om den behöver vård. 

Djurskyddet i Karlstad har tillstånd från länsstyrelsen att ta hand om katter och smådjur. Dit kan man ringa mellan 9,00-17,30 för att få hjälp och information om vad man kan göra. Tel. 054-534706. På deras hemsida djurskyddetkarlstad.se kan du läsa mer om verksamheten. Vill du bli ett jourhem för hemlösa katter? För att bli ett jourhem måste en anmälan fyllas i och lämnas till djurskyddet.  Kontakta Djurskyddet i Karlstad för mer information.

http://kennet.skk.se/agarreg/
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved