Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2014-10-28)
Livmoderinflammation ( Pyometra)
 
På agria.se kan man läsa om de 10 vanligaste diagnoserna som Agria ersätter ur veterinärvårdsförsäkringen. Den vanligaste är livmoderinflammation.

Livmoderinflammation är en vanligt förekommande sjukdom som framförallt drabbar medelålders och äldre tikar.

 

När tikens livmoder förbereder sig för eventuella foster blir livmodern mer mottaglig för en infektion. Tiken kan visa symtom som ökad törst, trötthet och feber. Om livmoderinflammationen är öppen får tiken illaluktande flytningar. Är livmoderinflammationen sluten samlas var i livmodern och den blir svälld. Man kan då ibland se att tikens buk blir spänd och svullen. Blir livmodern kraftigt förstorad kan den brista och då blir tiken akut mycket dålig.

 

När tiken kommer in till oss börjar vi med att göra en klinisk undersökning. Det vanligaste är att man tar en röntgenbild för att se om livmodern ser förstorad ut. Det går även att göra med ett ultraljud. Vi tar ett blodprov för att kontrollera om det finns tecken på en infektion i kroppen och också för att kolla statusen på hunden inför en eventuell operation.

 

Behandlingen som ger säkrast resultat är att vi opererar tiken och tar bort livmoder och äggstockar. Det går även att behandla livmoderinflammationen med medicin som hjälper till att tömma livmodern samt antibiotika mot bakterieinfektionen men det kan vara svårt att bli frisk från sjukdomen och det är vanligt att symtomen återkommer vid nästkommande löp igen.

 

På agria.se kan du läsa mer om livmoderinflammation hos hund. Artikeln är skriven av Ragnvi Hagman, leg vet, VMD

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved