Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Min hund/katt behöver gå ner i vikt
 
Vid övervikt rekommenderar vi ett speciellt dietfoder som är anpassat för viktminskning.
Det är en kalorifattig kost som är berikat med fibrer och proteiner, som gör att djuret känner sig mätt, samt att det bidrar till en smidigare kropp med bevarad muskelmassa. Den ökade mängden av fibrer gör också att avföringen ökar och kan ibland bli något hårdare. Därför är det viktigt att introducera det nya fodret gradvis över en 7-dagars period, genom att blanda det med ditt djurs gamla foder. Det ska man alltid göra då man byter till ett annat foder, för att minska risken för orolig matsmältning.  

Att dela upp fodermängden på tre till fyra mål per dag kan göra att djuret känner sig mer nöjd och gör så att kalorierna förbränns snabbare. Mät gärna upp dagsransonen redan på morgonen och förvara det i en särskild burk. Om djuret skall belönas får enbart belöning komma från denna burk. På så sätt har man bra koll på att djuret får det den behöver och inte för mycket. När det är slut i burken, får man inte fylla på den igen den dagen. Då får djuret klara sig till nästkommande dag. Vi hjälper er med att räkna ut hur mycket mat just ert djur ska ha per dag och det är viktigt att ni försöker undvika att ge djuret matrester och annat godis. Berätta gärna för släkt och vänner att ert djur bör gå ner i vikt, så att inte de ger godis och annat onyttigt när inte ni ser.

Tänk på att: en liten kaka till en hund som väger 10 kg motsvarar en hel hamburgare till en människa. Och en kopp mjölk till en katt som väger 4,5 kg motsvarar 4½ (!) hamburgare till en människa. 
Om ni har fler djur brukar det vara bra att utfodra dem separat.  Motion är viktigt för att viktminskningen ska fungera på bästa sätt. Öka träningen gradvis så att skador, smärta, muskelsträckningar undviks.   

Motionstips hund: Ta längre promenader, lek längre, simma med hunden, cykla, kurragömma mm. Vår vattentraskare är ett bra och skonsamt hjälpmedel för en snabbare viktminskning. Boka gärna in en tid till vår rehabliliteringsavdelning för introduktion eller fråga någon i personalen om mer information. 
Motionstips katt: Ta en promenad i sele (om det är en innekatt), uppmuntra katten att leka genom att kasta löv eller leksak utomhus, "fånga ljuset"-leken brukar de flesta katter tycka om, lys på väggen/golvet med en ficklampa och låt er katt jaga ljuset, kurragömma - göm maten i kartonger som du gjort hål i så att katten får jobba för att få mat eller köp våran aktivitetsboll.  En viktminskning tar oftast lång tid, så det gäller att ha tålamod och tänka på att det är för djurets bästa! Vi hjälper gärna till med kostrådgivning, vägning och stöttning. / Omsorgssköterskorna

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved