Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2015-02-23)
Sportlovsvecka!
 
Snö och kyla tar mycket energi från din hund.

Om hunden ska få följa med på skidturen så tänk på att det är jobbigt att pulsa i hög snö. Ett krävande motionspass i snön ger ett ökat energibehov. Det finns anpassat högenergifoder för arbetande hundar. Det finns också små smakportioner med extra energirikt foder att ge under skidturen. Skidornas kanter kan också vara vassa och springer hunden för nära dig i skidspåret kan de skära sig på ben och tassar. Värm alltid upp hunden en stund innan ni ger er ut i skidspåret.

Att ta med hunden till slalombacken eller pulkabacken kan vara farligt. De kan bli påkörda av skidåkare och pulkor och skada sig svårt.

Det är inte heller så bra att ha med hunden ut på skridskoturen. De kan lätt skära sig på skridskoskenor och även halka på isen och skada sig i muskler och leder. Om hunden ändå får följa med ut på sjön så se till att den är kopplad och kanske kan det vara skönt med ett par hundskor som skyddar tassarna.


Kylan tar också energi. Hur mycket kyla en hund tål beror på pälsslag och om det är en ung eller gammal individ. Det finns flera typer av täcken att använda till våra hundar för att hjälpa dem att hålla värmen.  Hundar som blir stillastående kan snabbt bli frusna och även få köldskador på utsatta ställen. Tänk på att inte binda upp hunden eller lämna den i en kall bil under en lång period.

Har du en långhårig hund kan snön lätt fastna i pälsen på ben och tassar så det bildar stora kockor. Det bästa sättet att få bort kockorna är att skölja med vatten, tänk på att inte använda varmt vatten när ni kommer utifrån då det kan göra ont på kall hud.

Efter att ha gått på snö/is eller vägsaltade vägbanor kan det också vara bra att skölja av tassarna och sedan smörja med en tassalva för torra och spruckna trampdynor.

 

Glöm inte bort att synas! Använd  reflexer!


« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved