Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Fästingar och ohyra
 
Om ditt djur har fått ett fästingbett ska du försöka avlägsna fästingen så snart som möjligt.
Det är viktigt att ta bort fästingar direkt man ser dem eftersom risken för att en fästing ska sprida smitta ökar ju längre den suttit fast. Det är ingen idé att smörja eller badda någonting på fästingen innan. Det finns särskilda fästingplockare som kan underlätta när man ska ta bort en fästing, annars kan man använda en pincett eller om fästingen är tillräckligt stor så går det ofta bra bara med fingrarna också. Oavsett hur man gör ska man försöka ta tag om fästingen så nära huden som möjligt och dra rakt ut. Försök att få med hela fästingen ut. Skulle du inte få med hela fästingen ut så brukar inte det vara någon fara. Kroppen kommer själv att stöta ut resten av fästingen. Det kan vara bra att tvätta rent området där fästingen suttit med någon sårtvätt från apoteket eller vanlig koksaltlösning. Huden kan vara lite irriterad i området där fästingen suttit i några dagar utan att det är farligt.

Eftersom fästingar kan sprida sjukdomar som Borrelia och Anaplasma till våra djur är det viktigt att använda ett fästingskydd. Det finns flera olika preparat att köpa receptfritt på apoteket. Tänk på att inte använda hundens fästingmedel även till katten eftersom de inte tål alla medel som används till hund.

Loppor och löss är också vanligt under sommarhalvåret. Loppor är såpass stora att man kan upptäcka dem på djuret. Oftast bär djuren på loppor från fågel, igelkottar, råttor och andra vilda djur. Dessa loppor kommer inte att föröka sig eftersom ditt djur inte är det rätta värddjuret, de trivs inte på en hund eller katt. Det finns flera antiparasitära preparat som är verksamma mot loppor och ingen större miljösanering krävs. Vi människor kan också få lopporna på oss och om de biter så får vi som myggbettsliknande utslag som kliar.

I södra Sverige finns även kattens och hundens loppor, det är inte så vanligt i Värmland men det kan förekomma. Dessa kan vara svårare att bli av med och kräver ytterligare behandling och miljösanering. Vi kan hjälpa dig med att se efter vad ditt djur har för typ av loppor genom att ni lämnar in en loppa för artbestämning till vårt laboratorium.   

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved