Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Hur vet jag att min hund har fått noskvalster?
 
Noskvalstret infekterar hundens näshålor och bihålor och ger bekymmer från de övre luftvägarna.
I typiska fall får hunden inåtvända nysningar, fnysningar, klåda  i näsan och ett försämrat luktsinne vilket kan märkas vid till exempel spårträning eller jakt. Allmäntillståndet är oftast opåverkat. Hundar kan vara smittade utan att visa några symtom alls. Noskvalster sprids via direktkontakt och det är bara hundar som kan smittas av den här parasiten. Parasiten är gulvit till färgen och synlig för blotta ögat, men att ställa diagnosen är svårt eftersom de lever djupt inne i näshålan. Behandlar mot noskvalster gör man antingen med tabletter eller ett spot-on preparat som skrivs ut på recept. Eftersom samma symtom som noskvalster ger, kan orsakas av andra sjukdomar så ska hunden undersökas av veterinär innan behandling.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved