Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Artroskopi
 
Artroskopi eller ortopedisk titthålskirurgi är en metod för att undersöka eller kirurgiskt behandla skador i leder, främst armbågs-, bog- och knäleder hos hundar.
Vid artroskopi får kirurgen mycket god insyn i leden. Alla ledytor, ledbrosk, ledkapsel, ligament, senor och menisker (i knäled) kan undersökas. Skador som ses kan också behandlas artroskopiskt. Artroskopisk operation har som fördel, jämfört med sedvanlig kirurgi, att den ger mindre skador på mjukdelar, betydligt mindre operationssår, snabbare återhämtning och därmed kan rehabiliteringen påbörjas tidigare. 

Hunden lämnas på morgonen på Djursjukhuset. Innan ingreppet ges smärtstillande och lugnande mediciner. Huden rakas och steriltvättas över leden. Operationen sker inne i en operationssal där både hund och kirurg är sterilklädda. Efter ingreppet ges lokalbedövning direkt i leden för att minimera smärta under uppvakningen. Hunden går vanligen hem samma dag på eftermiddagen med kompletterande recept på inflammationsdämpande/smärtstillande medicin. 

Beroende på vad som åtgärdats i leden är återhämtningen olika lång. Det som syns utvändigt är två till tre stygn i huden där själva kameran och instrument förts in för att kunna åtgärda eventuella problem. Vid broskdefekter (t.ex. osteokondros) och tillväxtrubbningar, som är den vanligaste orsaken till artroskopiska operationer, läker mjukdelarna fort men själva leden tar längre tid att läka. Om lösa brosk- eller benbitar tagits bort och så det finns ytor som ska läka inne i leden. 

Eftervården med rehabiliteringsträning är minst lika viktig som ingreppet på operationsbordet!

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved