Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Ledproblem hos katt
 
Brosket i leden fungerar som stötdämpare.
Brosket i leden fungerar som stötdämpare. När brosket i slits snabbare än det ersätts så uppstår problem, vanligen att leden svullnar och gör ont vilket leder till sämre rörlighet.

Förr trodde man att katter sällan drabbades av ledbesvär men idag vet man att det i själva verket är ett mycket vanligt problem. Katter uppvisar ett helt annat smärtmönster än t.ex hundar vilket sannolikt är orsaken till varför det är svårare att upptäcka att katten är stel och har ont. En katt med ledproblem sover mer och rör sig mindre. Den vill inte längre hoppa upp på eller ner från hög höjd (t.ex. bänken som den alltid förr hoppade upp på) utan nöjer sig med mycket lägre nivåer än tidigare. En del katter får problem med att gå i trappor. Katten kanske inte är lika sällskaplig längre och vill inte leka lika ofta som förrut, vare sig med andra djur eller med leksakerna. När katten reser sig upp efter att ha vilat så kan man ofta se att den rör sig stelt eller kanske till och med haltar några steg. En del katter får svårt att tvätta sig ordentligt eftersom den inte är lika vig som tidigare.

Ett bra foder, kostkomplement såsom omega-3/omega-6 fettsyror och glukosamin kan hjälpa Din katt att hålla ledbrosket friskt. Överviktiga katter kan ha svårare problem eftersom den högre vikten innebär mer påfrestningar på redan drabbade leder.  Bantning är då en förutsättning för att katten skall må bättre. Har Din katt redan fått artros (sjuklig förändring av en led) så kan den behöva smärtstillande och inflammationsdämpande medicin också för att må bra. Rehabilitering är en mycket viktig del av behandlingen för alla med ledbesvär, vare sig man är människa, hund eller katt.

Vi kan hjälpa Dig och Din katt med stretching, visa övningar Du kan göra hemma, träning för att öka muskelstyrkan, massage för att öka välmåendet och lösa upp muskelspänningar, aktivitetsträning, akupunktur, intraljud samt simning (vissa katter tycker faktiskt om att simma). Vi kan också hjälpa Dig med råd, stöd och kontroller vid bantning av Din överviktiga katt.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved