Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Karlstad

Stallplatsvägen 2
654 65 Karlstad

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året om
Måndag, tisdag, torsdag: 7.30 - 21.00
Onsdag och fredag: 7.30 - 18.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

054 - 17 52 50
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2013-07-04)
Algblomning
 
Algblomning kan vara ett stort problem på vissa ställen i landet. Värmland drabbas av flera fall varje sommar. Om du ser att vattnet är grumligt ska Du inte låta Din hund bada eller dricka av vattnet utan att säkert veta att det inte rör sig om giftalger.
En hund som dricker algförgiftat vatten kan bli så sjuk att den avlider. I det akuta stadiet blir hunden orolig, darrar och kan få kräkningar och/eller diarré. Symtom kan komma snabbt, i vissa fall redan inom 30 minuter.  Nästa tecken är att hunden får kramper, vinglar, ramlar omkull och kan inte resa sig. Sedan går allt fort. I slutfasen är hunden i koma innan den dör. I värsta fall går hela förloppet på en timme! Förgiftningen gör att både lever och njurar slås ut med urinförgiftning, gulsot och dödsfall som följd. Har Din hund badat i vatten med algblomning och visar symtom på förgiftning så se till att den har tillgång till rent vatten att dricka men ge den inte något att äta.  Se också till att Din hund inte slickar sig på pälsen och därmed får i sig ännu mer giftalger. Misstänker Du att Din hund har druckit vatten med giftalger så kontakta alltid Din veterinär för akutvård snarast!

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved