Välj stad

Välkommen till Evidensia Hästkliniken Täby

Galoppvägen 1-3
183 64 Täby

Öppettider

Måndag - torsdag 8.00-16.00.
Fredag 8.00-15.30.
Telefontid: Måndag - fredag: 8.00 - 9.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 756 12 02
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Medarbetare

 
 

Ingela Liwång


Veterinär  

Ingela arbetar som veterinär och klinikchef. Arbetat på Hästkliniken Täby sedan 1981. Tog veterinärexamen 1976, specialistkompetens i hästens sjukdomar, certifierad i veterinärakupunktur IVAS (International Veterinary Acupuncture soc) och har en examen i Veterinär kiropraktik (Backbone-Academy for veterinary chiropractics, Tyskland). Ingela är, med sin mycket breda kompetens och långa erfarenhet, en stor tillgång på kliniken. Hon har ett speciellt intresse för ridbarhetsproblem, ryggar, ultraljud och ögonskador.

 

Henrietta Talts


Veterinär 

Veterinärexamen 2003. Jobbat på Hästkliniken i Täby sedan 2004. Specialintresserad av tänder och ridbarhetsproblem/utredningar. Har gått samtliga kurser i vidareutbildning inom hästtandvård för veterinärer vid SLU. Henrietta har ridit hela sitt liv och tidigare tävlat svår dressyr.

 

Anna Tell


Veterinär 

Innehar specialistkompetens i hästens sjukdomar. Anna har genomgått alla tre delkurser i vidareutbildning inom hästtandvård på SLU i Uppsala och är en av få veterinärer i Sverige som klarat påföljande examination inom ämnet och är därmed examinerad Odontolog. Hon arbetar också sedan 2003 kontinuerligt som instruktör vid ovanstående tandkurser för veterinärer. Anna har liksom Ingela en tysk vidareutbildning för veterinärer inom kiropraktik vid Backbone Academy. Tidigare har hon tävlat hoppning på både ponny och häst och har ett speciellt intresse för ridbarhetsproblem, ultraljudsdiagnostik och förstås hästens tänder.
  
 

Jörn Heggernes


Veterinärassistent 

Har tidigare arbetat på veterinärhögskolan i Oslo (kirurgen). Även arbetat 13 år hos travtränare Stig H Johansson med att sköta, köra och träna travhästarna. Arbetar på Hästkliniken Täby sedan 2003.

 

Lena Karlsson


Leg. Djursjukskötare 

Har arbetat på kliniken sedan 2000 med undantag av 2 år då hon arbetade på UDS i Uppsala. Tiden på Universitetsdjursjukhuset gav henne som assistent erfarenhet av arbete med medicinska utredningar och stationärvård. Lena har tidigare arbetat som ridlärare och tycker det är extra intressant med ridutredningar. Hon är ofta veterinären behjälplig när det görs ridprov och kan utföra samtliga assistentsysslor på kliniken.

 

Rose-Marie Clark


Hovslagare 

Utbildad vid Veterinärhögskolans hovslagarutbildning i Stockholm 1976. Arbetat sedan dess med att sko bl. a. fullblodshästar på Täby Galopp. Började på Täbykliniken 1995. Har varit i Australien vid flera tillfällen och lärt sig att korrigera felaktiga benställningar hos föl. Har även lång erfarenhet av olika sjukbeslag. Innehar gesällbrev och är av jordbruksverket godkänd hovslagare. 

 

Isabell Toregard


Veterinärassistent 

Isabell arbetar på kliniken sedan augusti 2016. Hon har tidigare jobbat extra på Evidensia Hästsjukhuset Stav. Isabell har ridit sedan barnsben och har planer på att hennes nuvarande unghäst ska få en karriär inom fälttävlan. 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved