Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Bergavägen
254 66 Helsingborg

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.
Lördag - söndag: 11.00 - 15.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 042 - 16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
Casper Lindegaard
Chefsveterinär Kirurgi. Leg. vet, PhD, Diplomate ECVS
 

Casper tog veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet 2002. Efter några år som ambulerande veterinär återvände Casper till Veterinärhögskolan i Köpenhamn som klinikveterinär och därefter som doktorand inom behandling av ledinflammation och smärtlindring av hästar. Under sin doktorandtid påbörjade han också den europeiska specialistutbildningen inom kirurgi. Under utbildningen spenderade han också tid på tid hästsjukhus i England och Australien. År 2012 blev han ”Diplomate of the European College of Veterinary Surgeons” – vilket är den högsta utbildning man kan ha inom kirurgi på häst.

 

Casper är mycket engagerad inom forskning och har forskningssammarbeten i både Sverige, Danmark, Frankrike, England och USA. Caspers har publicerat en mängd artiklar inom områdena ledinflammation, smärtlindring, bukkirurgi och luftvägskirurgi på hästar i några av de främsta internationella veterinärmedicinska tidskrifterna. Han föreläser också frekvent på internationella kurser och kongresser.

 

Casper har arbetat på Specialisthästsjukhuset sedan 2012 och är chefsveterinär i kirurgi. Han arbetar fram för allt på operationsavdelningen, men tar även emot tidsbokade patienter med headshaking, prestationsnedsättning eller ortopediska problem. Casper utför alla typer av avancerade kirurgiska ingrepp och har specialintresse inom artroskopi (titthålsoperation i leder och senskidor), laparoskopi (titthålsoperation i bukhålan) och övre luftvägs operationer. Casper besvara gärna frågor angående prestationsproblem och potentiella kirurgiska problem via e-mail eller telefon.

 

e-mail: casper.lindegaard@evidensia.se

Telefon via receptionen: 042-168000

 

Publikationer

 

Vidareutbildning

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved