Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Åkersberga

Hackstavägen 9
184 32 Åkersberga

Öppettider

Må, ti, to, fre 8.00 - 17.00
Lunchstängt 12.30 - 13.30
On 08.00 - 21.00
Lö Stängt
Sö stängt

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 540 621 25
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
Karin Edström
Leg. Veterinär
 
Favoritdjur: Hund, häst och katt.
 
Egna djur: Jag har två hundar och en islandshäst.
 
Jobbat på kliniken sedan år: 2009.
  
Mitt bästa tips: Djur kan inte prata, därför måste du som djurägare alltid vara ditt djurs röst.
 
Specialintresse på kliniken: medicinska utredningar, hältor, ögonsjukdomar och reproduktion
 
Övrigt: Leg veterinär sedan 2009 och har arbetat på Evidensia Djurkliniken Arninge och Evidensia Djurkliniken Åkersberga sedan dess. Jag har gått kurser i ögonsjukdomar, ultraljud, hältdiagnostik och reproduktion.
 
Ett rött öga kanske inte alltid verkar så farligt, men det kan bero på allt från en enkel ögoninflammation till ett akut tillstånd som i värsta fall kan leda till att djuret förlorar synen eller hela ögat. Därför ska man inte vänta med att uppsöka veterinär om hunden eller katten är röd i ögat. Om djuret dessutom kniper och verkar ha ont är det bråttom – det kan finnas ett sår på hornhinnan vilket är mycket smärtsamt, eller så kan det finnas tryckförändringar i ögat som kan skada synen för all framtid.
 
För att ställa diagnos gör veterinären olika undersökningar av ögat. Man börjar ofta med att mäta tårproduktionen, sedan färgas ögat för att se om det finns skador på hornhinnan. Ibland lokalbedövas ögat för att kunna undersöka bakom ögonlocken. Om veterinären misstänker högt eller lågt tryck i ögat gör en tryckmätning och ibland tas även andra prover. Utifrån dessa undersökningar bestäms behandlingen. I vissa fall behöver man dock remittera patienten till en ögonspecialist, som har speciella instrument för att kunna titta in i ögat.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved