Välj stad

Välkommen till Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Månskärsvägen 13
141 75 Kungens Kurva

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Akutmottagning: må - fr: 8.00 - 21.00,
lö, sö, storhelger: 9.00 - 21.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 505 288 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Fuktexem

Fukteksem, även kallat hotspot, som blossar upp över en natt är vanligt sommartid. Det är en ytlig bakterieinfektion i huden som utan behandling snabbt kan sprida sig till stora områden. Man märker det ofta genom att hunden kliar sig på eksemet, det börjar vätska sig och pälsen klibbar ihop. Såren behöver då rengöras och pälsen klippas/rakas.
 
Det är vanligt att det gör ont när man hanterar såret i början. Därför kan man behöva uppsöka veterinär vid rakning och rengöring så att hunden kan få lite lugnande medel. Ibland kan man även behöva förskriva smärtstillande medicin.
 
Raser med tät underull eller lång och tjock päls drabbas oftare. Badglada retrivers, rottweiler med sin täta päls och newfoundlandshundar är typiska patienter men alla raser kan drabbas. Fukt i pälsen, irritation av dåligt ursköljt schampoo eller sårskador kan vara bidragande orsaker.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved