Välj stad

Välkommen till Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Månskärsvägen 13
141 75 Kungens Kurva

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Akutmottagning: må - fr: 8.00 - 21.00,
lö, sö, storhelger: 9.00 - 21.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 505 288 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Kolla knölen

 

Knölar i hud och underhud på hund och katt är en vanlig orsak till besök hos oss på djursjukhuset. Vanligtvis tar vi ett cellprov på knölen med en nål för att göra en första bedömning om det är en elakartad eller godartad förändring. Då vet man också hur stora marginaler man behöver ha vid en eventuell operation. Oftast går det utmärkt att ta detta första prov utan bedövning. I vissa fall bedöms att en operation bör göras, utan att först ta prov.

 

Vid en operation kan hela nybildningen skickas för analys. Då får man veta vad för sorts knöl det var, elakartad eller godartad, om den är borttagen i sin helhet eller om det finns risk för återfall. Då kan man också göra en bedömning för framtiden - om det finns en risk att den har spridit sig eller om man behöver göra ytterligare operationer. Nuförtiden finns även strålning eller kemoterapi för våra husdjur.

 

Knölar i juver på tik och honkatter är lite annorlunda. Där är det inte relevant att ta ett prov med  nål utan där rekommenderas operation. I vissa fall på hund och alltid på katt, behöver man göra ett större ingrepp och ta bort en del av juvret eller en hel juverrad.

 

Ta för vana att känna igenom din hund och katt regelbundet. Tikar kan få svullnader och knöligheter i juvret vid olika perioder beroende på löp och skendräktighet men de skall försvinna efter en tid. Kvarstår de rekommenderas ett besök hos veterinär. Och kom ihåg din hanhund - han kan också få knölar i juvret, även om det är mycket ovanligt!

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved