Välj stad

Välkommen till Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Månskärsvägen 13
141 75 Kungens Kurva

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Akutmottagning: må - fr: 8.00 - 21.00,
lö, sö, storhelger: 9.00 - 21.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 505 288 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Lämna ALDRIG hunden i en varm bil!

Senast idag tvingades en av våra medarbetare ingripa när en bil stod parkerad i solskenet utanför en stormarknad med en hund i. Budskapet tål att påminnas - lämna aldrig hunden i en varm bil. Varje år får vi in hundar till djursjukhuset som fått värmeslag när de suttit i varma bilar, tyvärr är det inte alla som överlever.

 

Hundar kan inte svettas ut extravärme vilket gör att de blir överhettade snabbare än oss människor. I videoklippet nedan illustreras det tydligt hur värmen stiger när en amerikansk veterinär sätter sig i en varm bil med neddragna fönsterrutor i 30 minuter. Ta gärna 5 min av din tid och se videoklippet. Vi tror att det får dig att tänka en extra gång innan du tar med hunden i bilen en sommardag.

 

Länk till videoklipp på You Tube (öppnas i nytt fönster)

 

Behagliga 20-22 grader utomhus stiger snabbt till över 80 grader i bilen. För en hund som drabbas av värmeslag är det viktigt att agera snabbt. Kyl ner hunden med dusch eller blöta handdukar och åk sedan direkt till veterinärklinik eller djursjukhus. Ser du en hund som sitter i en varm bil – ring polisen!

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved