Välj stad

Välkommen till Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Månskärsvägen 13
141 75 Kungens Kurva

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Akutmottagning: må - fr: 8.00 - 21.00,
lö, sö, storhelger: 9.00 - 21.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 505 288 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Resa till Norge med hund

Alla hundar som reser över gränsen från Sverige till Norge ska vara behandlade mot rävens dvärgbandmask. Denna mask är ofarlig för hundar och katter, men kan i värsta fall leda till allvarlig och livshotande sjukdom hos människor. Hunden måste behandlas hos veterinär 24-120 timmar innan inresa i Norge.

 

Rävens dvärgbandmask upptäcktes för första gången i Sverige hos en räv i december 2010. Den har hittills ej kunnat påvisas på det norska fastlandet.

 

Det här gäller:

  • Behandlingen ska göras av veterinär
  • Behandlingen ska dokumenteras av veterinären i hundens pass
  • Behandlingen ska utföras 120-24 timmar före inresa i Norge
  • För dem som kontinuerligt reser över gränsen Sverige/Norge finns ett alternativ då hunden behandlas två gånger inom loppet av 28 dagar och sedan minst var 28:e dag 

Vi rekommenderar att du som planerar en resa till Norge går in på den norska sidan www.mattillsynet.no och läser mer. Reglerna kan komma att uppdateras och det är ditt ansvar som djurägare att ta reda på vad som gäller. Texten ovan är hämtad från Mattillsynet och gäller för januari 2014.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved