Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 452 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
(2012-03-21)
Svullnader vid senor och ligament
 
Specialistdjursjukhuset Häst

Veckans fall handlar om en fin, ung dressyrhäst som blev lite för pigg och försökte hoppa ur sin paddock. Staketet gick sönder och hästen skadade sitt högra framben. Hästen uppvisade till en början ingen tydlig hälta men blev efter några dagar svullen vid senan.

 

När hästen kom till oss för undersökning var hästen initial ohalt men vid ultraljudsundersökning kunde desmit ( inflammation ) i gaffelbandet ses. Hästen har sedan dess rehabiliterats med först vila och därefter uppträning enligt program och är nu snart återställd från sin skada.

 

Det är alltid bra att kolla upp en svullnad i ett ben vid en sena eller ligament, även om hästen tillsynes är ohalt. En ortopedisk utredning tillsammans med en ultraljudsundersökning kan påvisa en eventuell skada och hästen kan komma under behandling i tid.

 

Vill Du veta mer om ortopediska utredningar klicka här.

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved