Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Åkersberga

Hackstavägen 9
184 32 Åkersberga

Öppettider

Må, ti, to, fre 8.00 - 17.00
Lunchstängt 12.30 - 13.30
On 08.00 - 21.00
Lö Stängt
Sö stängt

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 540 621 25
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

avmaskning

 

AVMASKNING HUNDValpar
Valpar behandlas första gången mot spolmask vid 2 veckors ålder, därefter var 14:e dag, dvs vid 4, 6, 8 och 12 veckors ålder. Vid behov kan man därefter göra en avmaskning per månad upp till 6 månaders ålder.
 
Vuxna hundar
Hundar som lever i kennel, hundar som ofta vistas på gemensamma träningsbanor och hundar som tillåts springa lösa i skog och mark löper större risk att smittas med mask än hundar som lever i stan eller som alltid går kopplade utomhus. Avmaska vid symptom eller misstanke om mask. Prata med din veterinär om du är osäker. Eventuell maskförekomst kontrolleras med avföringsprov.
 
Vid utlandsresa
Vid utlandsresor med hund gäller särskilda regler och krav för avmaskning. För att förhindra att rävens dvärgbandmask sprider sig, är avmaskning innan du kommer in i vissa länder ett krav.
Denna avmaskning skall utföras av veterinär med preparat som innehåller prazikvantel. Kontakta alltid din veterinär i god tid innan du planerar att resa.

avmaskning katt

 
Kattungar
Kattungar behandlas första gången mot mask vid ca 3 veckors ålder, därefter var 14:e dag, dvs vid 5, 7, 9 och 11 veckors ålder. Kattmamman behandlas samtidigt för att undvika ny smitta. Kattungen kan vid behov även behandlas vid ankomsten till sitt nya hem
 
Vuxna katter
Utekatter som tillåts springa fritt och katter som ofta vistas på pensionat, löper större risk att smittas med mask än katter som lever inomhus eller som alltid går kopplade utomhus. Avmaska vid symptom eller misstanke om mask. Prata med din veterinär om du är osäker. Eventuell maskförekomst kontrolleras med avföringsprov.
 
Vid utlandsresa
Vid utlandsresor med katt gäller särskilda regler och krav för avmaskning. För att förhindra att rävens dvärgbandmask sprider sig, är avmaskning innan du kommer in i vissa länder ett krav.
Denna avmaskning skall utföras av veterinär med preparat som innehåller prazikvantel. Kontakta alltid din veterinär i god tid innan du planerar att resa.


Information taget ifrån:
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved