Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Åkersberga

Hackstavägen 9
184 32 Åkersberga

Öppettider

Må, ti, to, fre 8.00 - 17.00
Lunchstängt 12.30 - 13.30
On 08.00 - 21.00
Lö Stängt
Sö stängt

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 540 621 25
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Urinvägsproblem/urinprov

 

Om du misstänker att din hund/katt har problem med urinvägarna så är det väldigt bra om du kan försöka få med dig ett urinprov till oss. 

GÖR SÅ HÄR:


Hund
• Medtag en flat skål/tallrik när ni går på promenad.
 
• Skjut in skålen under hunden när den kissar, man måste vara snabb! Om man inte får tillräckligt vid första försöket - samla från några upprepade kissningar, till många analyser krävs minst 5 -10 ml urin.
 
• Häll över urinen i en ren behållare med lock. 
 
 
 
Katt
• Töm kattlådan från sand och rengör lådan. 
 
• Istället för sand, häll i rena plastkulor (Katkor), opoppade popcorn, ren akvariesand eller gula ärtor (d.v.s. icke absorberande material) istället för sand. Katkor är ett kit med plastkulor, pipett och provrör som finns att köpa i vår reception.
 
• Håll koll på när katten går på lådan (speciellt viktigt då du fått instruktioner om att urinprovet ska vara färskt, se nedan).
 
• Sug upp urinen med en pipett och töm över i en behållare (pipett och provrör kan erhållas från djurkliniken). Ju mer urin du lyckas samla desto bättre analys  (helst minst 5-10 ml). 
Detta gäller för både hund och katt:
 
Färsk urin, dvs urin som ska inkomma för analys inom 2 timmar, är nödvändigt vid urinträngningar/ misstanke om urinvägsinfektioner och om vi vill veta om det finns kristaller i urinen. I dessa fall ska urinen inte förvaras kallt.
I andra fall, t ex vid utredning av njursjukdom och vid törstutredningar, behöver urinen inte vara färsk men måste då förvaras i kylskåp.
 
Du betalar för analysen vid inlämnandet av urinprovet. Priset varierar något beroende på vilken/vilka analyser som behövs.
 
Om inget annat avtalats ringer veterinären upp och meddelar provsvaret. Det är därför viktigt att ni kontrollerar att vi har kontaktuppgifter som stämmer.
 
Lycka till!
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved