Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Åkersberga

Hackstavägen 9
184 32 Åkersberga

Öppettider

Må, ti, to, fre 8.00 - 17.00
Lunchstängt 12.30 - 13.30
On 08.00 - 21.00
Lö Stängt
Sö stängt

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 540 621 25
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Sista vilan

 
Det är en mycket svår stund när man som djurägare måste fatta beslutet att låta sitt djur somna in. Även om man varit med om samma situation tidigare är det lika svårt varje gång. 
 
Ibland tar husse och matte med sig blommor eller levande ljus. Det kan vara en hjälp att bearbeta sorgen på ett tidigt stadium. Även om beslutet alltid är svårt att fatta kan man ofta finna tröst i att våra djur har privilegiet att kunna slippa ifrån onödigt lidande under den sista plågsamma tiden. På så vis kan man låta sin kära vän få sluta sina dagar medan livet fortfarande är värdigt. 
 
När den största sorgen lagt sig finns alla fina minnen av världens bästa hund eller världens bästa katt kvar, som vi kan bära med oss så länge vi lever. 

Hur går det till?

 
När man kommer in med sitt djur för avlivning får man först skriva under en anhållan om att djuret ska avlivas. Här får man även uppge om man vill vara med under avlivningen och vad som ska hända med kroppen efteråt. Det kan också vara skönt att ordna med betalningen innan.
 
Inne på rummet får djuret en lugnande spruta i nackskinnet som de somnar gott av. Katter kan ibland må lite illa av det lugnande medlet men det brukar gå bra om den inte precis har ätit. Efter att djuret har somnat lägger man en kanyl i benet och injicerar en överdos av narkosmedel. Hjärtat stannar på några sekunder.
 
Efteråt får man gärna sitta kvar en stund och ta farväl av sitt husdjur.
 
För kremering anlitar vi Lekebergs Smådjurskremering. Man kan välja vanlig kremering vilket innebär att ditt djur kremeras tillsammans med andra djur. Eller så kan man välja separat kremering, då ditt djur kremeras på en egen plats i brännugnen och askan samlas upp. Efter ca 2 veckor får man hämta urnan med askan hos oss.
 
Läs gärna mer på deras hemsida:  www.smadjurskremering.se.

Sorgearbete

 
När en älskad djurkamrat dör blir det för väldigt många människor en oväntat stark reaktion. ”Det är ju ändå bara ett djur”, resonerar man, och förstår inte att sorgearbetet kan bli så svårt, men faktum är att den tillgivenhet och förbehållslösa kärlek som ett djur ger oss rör vid något mycket sårbart i oss.
 
Låt sorgearbetet få ha sin tid. Det är läkande att få gråta, håll inte tillbaka tårarna.
 
Vi ska igenom de fyra faserna:
• chockfasen
• reaktionsfasen
• bearbetningsfasen
• nyorienteringsfasen
 
Det är samma procedur som vid alla kriser. Det tar tid, det tar kraft och vi måste våga prata om vår saknad. Särskilt hos barn väcker det mycket frågor.
 
Hur är det egentligen – får man ta hunden med sig in i himlen?
Ja, ibland händer det att en hund eller katt ska få följa med husse eller matte i kistan. Då ställs djurets urna ner i kistan bredvid den döde. Det är prästen som avgör om det går för sig. 
 
 
Information hämtad ifrån www.smadjurskremering.se.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved