Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Åkersberga

Hackstavägen 9
184 32 Åkersberga

Öppettider

Må, ti, to, fre 8.00 - 17.00
Lunchstängt 12.30 - 13.30
On 08.00 - 21.00
Lö Stängt
Sö stängt

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 540 621 25
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

vad behöver jag göra inför en utlandsresa?

 
Det beror på vart du tänker resa! Det som näst intill alltid krävs vid utlandsresa är rabiesvaccinationer, chipmärkning och ett pass. Detta bokar du tid för att ordna hos veterinären.

rabiesvaccination/pass

 
Beroende på vilken typ av vaccin som används kan grundvaccinationen av rabies se olika ut. Ibland krävs bara en spruta, ibland krävs 2 med 3-4 veckor mellanrum. 
 
För att resa till vissa länder utanför EU krävs det att man tar ett blodprov minst 120 dagar efter grundvaccinationen för att kontrollera så djuret har tillräckligt med antikroppar för att få åka (det gör inget om det har gått mer än 120 dagar så länge det är inom vaccinationens giltighetstid).
 
När du sedan får svaret på blodprovet (detta tar ca. två veckor) hemskickat till dig så tar du med det till oss tillsammans med ditt djurs pass så fixar vi resten (alla rabiesvaccinationer måste föras in i giltigt pass direkt vid vaccinationstillfället därför gör vi ett pass till ditt djur redan vid första rabiesvaccinationen).

Ovanstående procedur gör att det är väldigt viktigt att du ger grundvaccinationen i god tid före avresan! Vi brukar rekommendera ca ett halvårs framförhållning, då har man gott om tid på sig. 
 
Passet tar du sedan med dig på alla resor med ditt djur.
 
Inom EU krävs fortfarande att hunden/katten är grundvaccinerad med rabies och har en giltig vaccination, men inom EU kräver de inte längre att man ska ta ett blodprov för att kontrollera antikroppsmängden.
OBS! Vaccinationen måste vara gjord minst 21 dagar innan avresa.
 
Efter grundvaccinationen måste djuret återvaccineras regelbundet. Hur ofta är lite olika beroende på vilket märke av rabiesvaccin man använder sig av (denna påfyllnad är något du måste komma ihåg själv, ett tips är att skriva in det i almanackan direkt). Giltihetstiderna är olika beroende på typ av vaccination, du får information om detta från din veterinär.
 
 

märkning

 
Numera är det lag på att alla hundar och katter som ska resa utomlands ska vara chipmärkta (med undantag för Norge).
 
Hundar, katter och illrar som reser inom EU ska vara identitetsmärkta med mikrochip. Observera att ISO-chip ska användas. Ett djur som har en läslig tatuering som är gjord före den 3 juli 2011 och har ett pass eller veterinärintyg för införsel där datumet för tatueringen framgår behöver dock inte märkas om.
 
Mikrochippet (lika stort som ett riskorn) injiceras under huden på djuret och sitter normalt mellan skulderbladen (ibland kan chippet förflytta sig något). Mikrochippet innehåller en slumpmässig sifferkombination som endast går att avläsa med hjälp utav en speciell chipläsare (dessa finns hos ex. veterinärer, tullen och polisen).

avmaskning

 
Vid utlandsresor med hund eller katt gäller särskilda regler och krav för avmaskning. För att förhindra att rävens dvärgbandmask sprider sig, är avmaskning innan du kommer in i vissa länder ett krav.
Denna avmaskning skall utföras av veterinär med preparat som innehåller prazikvantel. Kontakta alltid din veterinär i god tid innan du planerar att resa.

läs mer om kraven för utlandsresor och införsel här:

 
Det är även lite olika bestämmelser för olika länder. Läs mer om utlandsresa med hund och katt på jordbruksverkets hemsida, klicka på de olika länkarna för att komma till rätt sida:
 
 
 
 
Läs mer om införsel av hund och katt på jordbruksverkets hemsida, klicka på de olika länkarna för att komma till rätt sida:
 
 
Till Evidensias Goda Råd om att resa med hund »
Till Evidensias Goda Råd om att resa med katt »
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved