Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Arninge

Mätslingan 18
187 66 Täby

Öppettider

Må - to 8.00 - 20.30
Fre 8.00 - 19.00
Lö 10.00 - 14.00
Sö Stängt

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 630 02 90
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Ormbett

 
Att råka ut för ett ormbett är alltid en allvarlig händelse. Ormgiftet kan ge upphov till olika skador, dels akut i samband med bettet, dels senare. Cirkulationssvikt och skador på lever, njurar och hjärtmuskulatur kan inträffa.
 
Därför ska man alltid ta sig in till en veterinär så fort som möjligt oavsett symtombild om hunden/katten blivit ormbiten. Håll hunden/katten så stilla det går under färden till veterinären för att minska spridningen av ormgiftet i kroppen.
 
Hos veterinären gör man en ordentlig undersökning och börjar med främst dropp. Ibland ges även antibiotika och ev. kortison vid behov.
 
Efter hemkomsten från djurkliniken ska hunden/katten fortsätta vila. Han/hon bör hållas inne i 5-7 dagar.
Om du fått ett recept med dig på antibioika och kortison, det är viktigt att hunden/katten får i sig dessa tabletter.
 
Kontrollera att alla kroppsfunktioner fungerar normalt - aptit, vattenkonsumtion, avföring, urinering och andning. Kontrollera gärna kroppstemperaturen då och då den första veckan hemma. Normal temperatur är 37,5 - 38,5 grader. Om något inte verkar normalt, kontakta genast djurkliniken!
 
Ca 2-3 veckor efter ormbettet bör ett blodprov tas för att kontrollera att det inte uppstått några skador på inre organ.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved