Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Arninge

Mätslingan 18
187 66 Täby

Öppettider

Må - to 8.00 - 20.30
Fre 8.00 - 19.00
Lö 10.00 - 14.00
Sö Stängt

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 630 02 90
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Vad är feliway?

 
Feliway är en feromonlösning som är en syntetisk motsvarighet till kattens ansiktsferomon som katten använder för att markera inom sitt territorium. Detta skapar välbefinnande och lugn.
 
Genom att efterlikna kattens naturliga ansiktsferomoner skapar Feliway en känsla av lugn och välbefinnande inom kattens närmiljö.
På så sätt kan Feliway användas för att hjälpa och lugna katten, då katten försöker klara av utmanande situationer, och/eller förebygga eller minska den stress som katten känner i samband med en förändring i dess miljö.
 
Feliway finns i två olika beredningsformer: som en spray och som en elektrisk doftavgivare.
 
Hur använder jag Feliway?
För att förhindra eller minska urinmarkeringar skall man undvika användning av rengöringsmedel som innehåller ammoniak eller blekningsmedel, eftersom katten är extremt känsliga för starka dofter. Rengör istället med vatten, medicinsk sprit eller ett milt doftfritt rengöringsmedel.
 
Koppla in Feliway doftavgivare i det rum katten urinmarkerar. Om katten markerar i flera rum kan ytterligare doftavgivare behövas i dessa rum.
Låt doftavgivaren sitta i kontinuerligt under minst fyra veckor. Byt flaska till en ny refillflaska när vätskan tagit slut.
Feliway spray kan användas som komplement till doftavgivaren på platser där katten fortsätter att markera.
Tvätta av sådana områden enligt ovan och låt torka. Spraya därefter dagligen platsen för urinmarkeringen samt andra närliggande utskjutande objekt.
 
När katten börjar markera området med sina egna ansiktsferomoner (katten stryker sin kind mot området) avbryts det dagliga sprayandet.
 
 
Information hämtad ifrån www.feliway.com/se
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved