Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Arninge

Mätslingan 18
187 66 Täby

Öppettider

Må - to 8.00 - 20.30
Fre 8.00 - 19.00
Lö 10.00 - 14.00
Sö Stängt

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 630 02 90
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Välkommen till sim- och rehabavdelningEN
i samarbete med www.dogland.se

 

SIMTRÄNING I BASSÄNG

Hos oss simmar både friska hundar och hundar som rehabiliteras. Katter är också välkomna!
Simning är en fantastisk träningsform!


Rehabilitering betyder att återgå till tidigare funktion, dvs att träna upp och att återanpassa kroppen till ett normalt liv. Vi har specialutbildad personal som kan hjälpa till med olika former av behandling och träningsråd. Vi ger varje hund ett individuellt träningsprogram. Det är viktigt att du som hundägare, parallellt med att din hund behandlas, lär dig hur man undviker problem i fortsättningen.

Du som kommer och simtränar din hund regelbundet kan köpa simkort till förmånligt pris. Se www.dogland.se för mer info.

Vi jobbar med flera olika behandlingsmetoder utöver simträningen. Vad man väljer beror på typen av skada och övriga omständigheter (ras, ålder, mentalitet, ägarens engagemang osv).
Vår pool har tempererat vatten, 24-25 grader som renas med hjälp av kraftigt sandfilter och är milt klorerat. Vi tar regelbundet vattenprover som skickas för analys. Vårt vatten håller lika hög kvalité som vattnet i en bassäng för människor.  Hundarna kliver i poolen med hjälp av en ramp eller så hjälps vi åt att lyfta hunden över poolkanten.

Simmet drivs idag i Doglands regi. Frida Taipale, innehavare av Dogland och tillika siminstruktör,
är utbildad inom rehabilitering och friskvård för hund.  Frida är Cert. Fysioterapeut för hund, hundmassör samt hundpsykolog och har arbetat med hund på heltid sedan 1999. Utöver arbetet på Dogland har Frida även uppfödning av rasen Rottweiler. 

SIMNING SOM FRISKVÅRD

Simning kan med fördel användas som friskvård då en frisk hund kan förbättra sin kondition, bibehålla eller öka sin rörlighet i leder samt öka sin muskelstyrka för att motverka skador och ålderstecken så långt det är möjligt. Eftersom det är en skonsam motionsform lämpar det sig även väl att simträna den överviktiga hunden.

SIMNING SOM REHABILITERING

Genom simning får hunden eller katten möjlighet att träna muskulaturen utan någon större belastning på lederna. Därför är simning även mycket bra vid olika slags led- och ryggproblem då hunden/katten genom simningen bygger upp muskulaturen kring lederna och därigenom stärker dessa. En hund/katt med defekta leder behöver extra stark muskulatur för att musklerna så långt det går ska kunna stödja leden och kompensera ledproblemet.
 Har du en hund med dålig ledstatus så bör du sätta igång med simträning redan INNAN hunden visar smärta och stelhet för att undvika artrosbildning längre fram.

SÅ GÅR DET TILL


Första gången får hunden/katten bekanta sig med rampen och poolen under lättare former. En del hundar/katter accepterar poolen på en gång medan andra kan tycka situationen känns lite konstig. De kan även behöva träna upp rätt simteknik.
Vi lägger upp ett träningsprogram med intervallträning och övningar. Mellan varje intervall får hunden/katten vila vid poolkanten. Första gången simmar hunden vanligen mellan 5-15 minuter totalt beroende på djurets kondition. Tiden förlängs vid varje simpass om hunden/katten bedöms klara detta. Maximal simtid är 30 minuter.
 
Hur gammal ska hunden vara?
Åldern spelar ingen roll då man anpassar simträningen individuellt.
 
Hur ofta bör man simma?
Till en början gärna 2-3 ggr i veckan för att träningen ska ge önskad effekt. Efter 10-15 simpass brukar hunden vara i väldigt bra kondition och man kan då övergå till att underhållssimma.
 
Vad behöver man ha med sig?
Flytväst finns att låna men ta gärna med handduk, favoritleksak och ev. schampo.
 
Vilka hundar ska INTE simma?
Hundar med feber, variga eller öppna sår, hjärtfel, epilepsi, löp, vid viss medicinering, vid vissa typer av skador.

ALLMÄN INFORMATION: 

 
  • Simkort gäller 1 år fr o m inköpsdatumet.
  • Ge inte din hund mat innan den ska simma (tidigast 3 timmar innan).
  • Vi tar emot både friska hundar för motionssim och patienter som behöver rehabilitering. Självklart är även katter välkomna!
  • För motionssimmare har vi som mål att husse eller matte ska lära sig simma sin hund själv. Det är individuellt hur lång tid det tar.
  • Hundar som redan kan simma i bassäng, men som inte varit hos oss, går med instruktör tills djurägaren lärt sig våra rutiner och att hunden kommit igång med simningen ordentligt.
  • Hundar som simmar i rehabiliteringssyfte simmar med instruktör tills de anses friska/färdigrehabiliterade. Ofta innebär det 10-20 simtillfällen.
  • Ett simbesök debiteras (simkort kryssas) som ett tillfälle oavsett hur lång tid hunden simmar. Ett besök är bokat på 45 min, denna tid är både pool-, stretch-, tork- och städtid. Man har dock möjlighet att stanna kvar för att torka och stretcha sin hund för att inte störa nästa simmare.
  • Tikar som löper bör inte simma.
  • Tänk på att hunden skall vara välrastad innan simning, då det kan bli fart på magen när de simmar...
  • Godis får ej användas när hunden är i poolen.

All bokning sker via www.dogland.se Har du svårt att boka via nätet? Kontakta mig så hjälper jag dig gärna! Frida Taipale 0707-664160.
Avbokning sker senast 24 timmar innan bokad tid. Avbokning av tid samma dag sker förslagsvis genom SMS. Uteblivna ej avbokade besök kryssas i simkortet/debiteras.


Varmt välkomna!

Frida Taipale
Dogland
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved