Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Arninge

Mätslingan 18
187 66 Täby

Öppettider

Må - to 8.00 - 20.30
Fre 8.00 - 19.00
Lö 10.00 - 14.00
Sö Stängt

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 630 02 90
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Behandlingsmetoder

 
Rehabilitering gör att din hund eller katt så fort som möjligt återfår bästa möjliga funktion efter operation eller skada. Vi lägger upp träningen tillsammans med er djurägare för att åstadkomma detta. Vi använder flera olika metoder och skräddarsyr alltid behandling och träning efter ditt djurs egna behov.

Vi jobbar mycket med träningsråd och viktkontroll på Arninges rehabavdelning. Planerad och genomtänkt träning är A och O både när det gäller att komma igen efter en skada, eller behandling av en patient med kronisk ledvärk och underhåll av en tävlingshund. Utan rätt behandling på hemmaplan har vi svårt att hjälpa hunden att bli bra inom rimlig tid. Kosten är en självklar del i behandlingsprocessen och rätt näringsämnen kan hjälpa till att nå ett bra resultat. Övervikt är ett vanligt problem hos våra hundar och katter och på kliniken kan våra utbildade kostrådgivare hjälpa till med ett individuellt viktminskningsprogram.

Regelbunden motion och rätt kost ger våra djur ett bättre och längre liv och vi förebygger sjukdomar och problem.

Simträning

Den mest använda metoden hos oss är simning. Simning ger hunden möjlighet att tidigt komma i gång med träning efter en skada eller operation och är utmärkt vid övervikt. Simning ger en effektiv konditionsträning, samtidigt som det bygger muskelstyrka . Det är skonsamt för muskler och leder.

Kyroterapi (kylning)

Kylning av skadad vävnad i akut skede ger en minskad risk för svullnad och vätskeansamling (ödem) som i sin tur kan ge smärta genom tryck på omkringliggande vävnader. Kylan gör också att blodkärl drar ihop sig, eventuella blödningar avtar och mängden inflammatoriska celler minskar. Efter nedkylningen ses en ökad blodcirkulation då kroppen vill värma upp området igen. Detta kan vara gynnsamt för att transportera bort slaggprodukter och vätskeansamlingar i det skadade området. Kylning kombinerat med vila rekommenderas ofta som akutbehandling i hemmet. Det är viktigt att inte kyla för länge då det finns risk för köldskador. Tiden varierar beroende på typ av skada.

Stretching

Med stretching menas töjning av muskelvävnad. En frisk hund med god anatomi föds med ett rörelsemönster som medger full rörlighet. Med ökad ålder och vid träning inskränks rörligheten, dels för att muskelvävnaden blir mindre elastisk, dels på grund av att muskelfibrerna förkortas. Om man inte töjer ut muskeln ökar skaderisken (en kort muskel har lättare att brista än en lång elastisk) och risken för ledproblem ökar på sikt (rörelseomfånget minskar, därmed belastas en mindre del av ledytan). Kort muskulatur kan också ge upphov till hårda muskelknutor och värk.
Stretching ser vi som mycket viktig och här kan du som djurägare själv göra en insats genom att lära dig strecha hunden på rätt sätt. Vi stretchar hundarna efter behandling och simning och har utbildning i ämnet för den som vill lära sig mer.
Det är viktigt att hunden är uppvärmd inför stretchingen.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved