Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Arninge

Mätslingan 18
187 66 Täby

Öppettider

Må - to 8.00 - 20.30
Fre 8.00 - 19.00
Lö 10.00 - 14.00
Sö Stängt

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 630 02 90
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Tandvård

 
Det är lika viktigt att kolla tänderna regelbundet på din hund och katt som på oss människor, boka tid redan idag!

Djurens mun- och tandhälsa har stor betydelse för deras välbefinnande. Hundar och katter med dålig munhygien drabbas av samma problem som vi människor. Ett vanligt problem är tandsten som kan leda till parodontit (inflammation runt tandroten) vilket i sin tur kan orsaka tandlossning. Dålig lukt i munnen är ofta ett tecken på dålig tandstatus.
 
Den viktigaste förebyggande åtgärden är precis som för oss människor att borsta tänderna dagligen. Hos hund och katt brukar det räcka med en gång per dag. Man kan använda en tandborste eller en ”fingertuta” av microfibertyg samt tandkräm (anpassad för hund och katt) eller vanligt vatten. För katter och små hundar brukar fingertutan vara det bästa alternativet. För hundar rekommenderas även tuggben som hjälper till att hålla tänderna rena.
 
I vår butik har vi allt för att hjälpa er att ge er hund eller katt friska tänder.

Utrustning på kliniken
Vid en munsanering tar vi bort tandsten med ultraljud samt polerar tänderna för att får bort all plack. En genomgång av alla tänder görs för att kunna upptäcka parodontit, frakturer och annat som kan döljas av tandstenen.
 
För att kunna upptäcka skador på tandrötter och käkben använder vi digital dentalröntgen. Vid FORL-undersökning hos katt röntgar vi alltid alla tänder för att kunna göra en korrekt bedömning av rötternas status.
Vi har utrustning för att kunna laga, dra ut eller rotfylla skadade tänder.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved