Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Farsta

Munkforsplan 27
123 47 Farsta

Öppettider

Måndag 08.00 - 17.00
Tisdag 08.00 - 20.00
Onsdag, torsdag, fredag 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 604 80 70
Telefonen öppnar 7.30
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Den sista stunden

 
Till slut kommer den dagen och stunden då vi måste skiljas från vårt mycket älskade djur.

Denna dag är alltid svår att förbereda sig för. Det är inte alltid man behöver fatta beslut om att ta bort sitt djur, ibland går det så fort att man inte riktigt hinner med. Det är ofta svårt att sätta en exakt gräns för när det är dags. Samtidigt är möjligheten att få korta av eller undvika kommande lidande en förmån för våra djur.

Här kan du läsa om vad vi på kliniken kan hjälpa till med. Detta för att du kanske kan få lite lättare att förbereda dig för vad som händer då man avlivar ett djur. Vi önskar få ge dig en stund, som du kan bevara som ett minne och ett värdigt avslut på för ett älskat djur.

Då du bestämt dig för när du behöver denna hjälp ringer du till oss och vi kommer överens om en tid. Vi tar alla uppgifter vi behöver för vår journalföring redan på telefon. Då kommer vi också att fråga dig om du har något speciellt önskemål om kremering. Det finns här tre alternativ:

Vi kan ombesörja att ditt djur blir kremerat utan att du får tillbaka askan. Så kallad "vanlig kremering". Vid denna typ av kremering så kremeras flera djur tillsammans och man kan därför inte särskilja askan efteråt.
Vi kan ombesörja att ditt djur blir kremerat och du återfår askan i en liten träurna. Detta tar vanligen 1-2 veckor. Vi kontaktar dig då per telefon eller brev om när du kan hämta urnan.
Du kan ta med ditt djur hem och begrava det. Du kontrollerar då själv att det är tillåtet att jordsätta där du tänkt dig.

När du anländer på överenskommen tid så kommer vi snarast att visa dig till ett rum. Vi registrerar er och kontrollerar att vi har rätt uppgifter, vi tar också betalt om du vill, så du slipper detta moment efteråt. Vi tänder några ljus på rummet och har du speciella önskemål så försöker vi uppfylla dem om vi har möjlighet.

Ditt djur får ett lugnande medel som man sprutar med en injektion under nackskinnet, där de är minst känsliga för stick. Tiden det tar för dem att bli trötta efter sticket kan variera men det rör sig ofta om mellan 5 och 15 minuter. Du får om du vill vara ensam denna stund  med ditt djur. Vi finns dock alltid i närheten om du behöver oss.

När det lugnande medlet väl har effekt är det sällan djuret noterar vad vi gör. Då kommer en sköterska att raka bort lite päls på ett fram- eller bakben och lägga en liten infartskanyl i ett kärl. Genom denna ger man sedan en överdos med ett speciellt narkosmedel som är anpassat för avlivning av djur. Djuret går då ner i djup narkos och efter någon minut upphör andning och hjärtat slutar slå. Du kan ta farväl i lugn och ro.


Sorgen har vi en tid.
Saknaden vill gärna dröja sig kvar.
Till slut är det minnet som för alltid kommer att bestå.

 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved