Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Farsta

Munkforsplan 27
123 47 Farsta

Öppettider

Måndag 08.00 - 17.00
Tisdag 08.00 - 20.00
Onsdag, torsdag, fredag 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 604 80 70
Telefonen öppnar 7.30
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Lugnande

 
Bra att veta när ditt djur ska få lugnande inför röntgen eller annan undersökning.

- Observera att alla preparat har karenstider vid tävling/utställning.

- Då vi givit lugnande kan det märkas på ditt djur redan efter 5 min, men det tar minst 10-15 min innan det har full effekt. Det lugnade medlet tar inte helt bort medvetandet på ditt djur, en del av omgivningen uppfattas troligen, i alla fall delvis. Därför fungerar det bäst om det är lungt, tyst och lite dämpad belysning.

- Varje gång vi vänder eller flyttar dem så snurrar det lite i huvudet, därför är det bra att hålla en stadig hand runt dem så snurrandet slutar snabbt. Det är därför också viktigt att djur som ligger på bord ALDRIG lämnas ensamma, då de kan ramla och slå sig.

- Man ska också tänka på att den allra snällaste och goaste hund eller katt, kan i drömmarnas värld, komma att bita åt den som närmar sig. Så vänta med att pussa och kramas till djuret är vaket igen.

Efteråt
Det lugnande kan göra så att djuret blir kissnödigt, rasta därför gärna din hund innan ni påbörjar resan hem. En hund som varit sederad bör inte äta på ca 4 timmar. Den första portionen bör ges under uppsikt, så att du kan se att han/hon inte sväljer i fel strupe. Vatten får din kompis dricka så snart den verkar "som vanligt" igen.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved