Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Farsta

Munkforsplan 27
123 47 Farsta

Öppettider

Måndag 08.00 - 17.00
Tisdag 08.00 - 20.00
Onsdag, torsdag 08.000 - 17.00
Fredag 08.00 - 15.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 604 80 70
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Persisterande Mjölktänder

 
Valpens bett
I valpens bett finns 28 tänder. I överkäken har valpen 6 framtänder (incisiver) och 2 hörntänder (canintänder) samt 6 kindtänder (premolarer), tre på vardera sida. Lika många tänder skall finnas i underkäken.

Mjölktänder
En mjölktandrot och krona skall tillbakabildas när den permanenta tanden anläggs och när roten förtvinat ramlar tanden ut. Vid 5-6 månaders ålder har de flesta raser ersatt sina mjölktänder med permanenta tänder. I det permanenta bettet tillkommer ytterligare kindtänder, två premolarer och alla molarer. Om mjölktänderna inte ramlar bort vid normal tidpunkt kallas de "persisterande". Persisterande betyder envis, framhärdande, orubblig.

Åtgärd vid persisterande mjölktänder
Om mjölktänderna, speciellt canintänderna (hörntänderna), inte tillbakabildas och lossnar i tid kan det permanenta bettet påverkas. Detta kan leda till bland annat att tandsten lättare bildas på de felställda tänderna, skavsår, samt att hunden kan få sämre kritik i utställningssammanhang. Man bör dra den persisterande mjölktanden. Det som annars händer är att den permanenta tanden trycks åt sidan av mjölktanden och blir felställd. Om man inte gör något i tid kommer bettet fortsätta att utvecklas i fel "riktning". Den eventuella felställningen blir då permanent.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved