Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Farsta

Munkforsplan 27
123 47 Farsta

Öppettider

Måndag 08.00 - 17.00
Tisdag 08.00 - 20.00
Onsdag, torsdag, fredag 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 604 80 70
Telefonen öppnar 7.30
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Röntgen

 
Vår moderna röntgen ger oss bilder av hög kvalitet. Med dessa kan vi ställa en säker och snabb diagnos, utan några risker för djuret. Med hjälp av röntgen kan vi exempelvis undersöka om patienten har frakturer på skelettet eller förändringar i leder. Vi kan också identifiera eventuella förändringar i storlek och läge på inre organ. Så kallad kontraströntgen används när det finns en misstanke om att ett djur ätit något föremål som riskerar att fastna i mage eller tarm.
 
Det är viktigt att djuret ligger still vid undersökningen, därför händer det att vi behöver ge lugnande medel för att få bra bildresultat. Ibland ber vi också er djurägare att vara med och hålla i ert djur. Läs mer om lugnande.
 
Höftledsröntgen
Höftleddysplasi och armbågsledsarthros kan vara ärftligt och finns hos hundar i olika raser. För att veta om din hund är en bra avelshund kräver många rasklubbar att de ska vara kontrollröntgade innan de sätts in i avel. Din hund ska vara minst 12 månader gammal, vissa storvuxna raser minst 16 månader, kontrollera med din rasklubb. Enligt reglerna får man inte komma en enda dag tidigare än så. Tikar får inte vara i löp.

Hur bilden ska tas och vad som ska finnas med på den finns beskrivet från SKK. För att kunna sträcka hunden och hålla den rak när bilden tas, så får hunden lugnande (sedering). För att din hund inte ska må illa under sederingen ska den vara svulten, ta alltså bort matskålen kvällen innan.

Kom ihåg att ta med stamtavlan då vi behöver vissa uppgifter för att kunna fylla i röntgenremissen som ska följa med röntgenbilderna till Svenska Kennelklubben där de läses av. Vid blandras räcker det med id-nr då resultatet inte blir officiellt på SKKs hemsida.

Det är inte alla raser som kräver att armbågslederna ska röntgas, kontrollera på rasens hemsida. Endast boxer ska röntga knälederna. Vid HD röntgen av Main Coon katter, ta även med en röntgenremiss som finns på Maincoonkattens hemsida.

Glöm ej att är du under 18 år eller gravid får du ej vistas inne vid röntgenområden.
Karenstid för sederingen är 28 dagar vilket innebär att det vid utställningar/tävlingar inom den tiden anses som doping.

Vid övriga frågor om höftled och armbågsröntgen, kontakta SKK på tel 08-795 30 00 eller www.skk.se

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved