Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Farsta

Munkforsplan 27
123 47 Farsta

Öppettider

Måndag 08.00 - 17.00
Tisdag 08.00 - 20.00
Onsdag, torsdag 08.000 - 17.00
Fredag 08.00 - 15.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 604 80 70
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Professionell tandrengöring, ptr

 
När ditt djur kommer till oss för tandrengöring går det till så här:

Intag
På morgonen tas alla patienter in, som ska sövas under dagen. Vi lyssnar på hjärtat och kontrollerar att vi är överens om vad som ska göras och. När det gäller tandåtgärder kan kostnaderna variera mycket, eftersom det är narkostid och arbetstid som kostar och det är varierande hur snabbt det går att få ut en tand. Därför lämnar vi ofta en ungefärlig prisuppgift och beslutar i samråd med djurägaren angående eventuellt pristak.

Katter som är äldre än 10 år och hundar äldre än 7 år bör inför besöket lämna ett blodprov för analys av lever- och njurvärden. Njurarnas och leverns funktion påverkar narkosens effekt. Narkosen kan dessutom påverka dessa organ negativt. Känner vi till djurets aktuella status kan ge en narkos anpassad för djurets speciella behov.
 
Rengöring
I rengöringen ingår avlägsnande av tandsten med ultraljudsscaler samt putsning av tandytorna med profylaxpasta. Ultraljudsscaler är det effektivaste och skonsammaste sättet att avlägsna tandsten. Tjockleken på hundars och katters emalj är bara 15-20% av människors. Djurens tänder kan repas så mycket vid skrapning att emaljskiktet helt försvinner, vilket givetvis ökar risken för sjukdomar i tanden. Ultraljudsscaler avlägsnar effektivt tandsten och plack även under tandköttskanten, platsen där tandlossningen startar.

Efter tandstensborttagningen putsas tänderna med en polerande pasta för att ytterligare jämna till tandytan och försvåra för ny tandsten att få fäste.
 
Fickdjup och skador på kronan
 Därefter mäts fickdjupet, dvs hur stort avstånd det är från tandköttskanten till den plats där tandkött/käkben fäster mot tanden. Normalt är det 1-3 mm beroende på tand och djurets storlek. Djupare ficka än så indikerar tandlossning. Varje tand undersöks även beträffande eventuella emaljskador och tecken på inflammation i tandköttet runt omkring.

Dentalröntgen
Det som går att se med blotta ögat är en bråkdel av den information man får genom röntgen. Tänder med ökat fickdjup eller emaljskador bör därför röntgas. Om vi hittar någonting avvikande röntgar vi alltid tanden, förutsatt att djurägaren godkänt det och att djuret ligger bra i sin narkos. Alla förändringar och åtgärder i munnen journalförs.

Smärtlindring
Om vi har gjort en åtgärd som kan medföra smärta får djuret smärtlindring av oss före och under narkosen och djurägaren får med sig recept och ibland färdigdoserad medicin att ge kommande dagar.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved