Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Farsta

Munkforsplan 27
123 47 Farsta

Öppettider

Måndag 08.00 - 17.00
Tisdag 08.00 - 20.00
Onsdag, torsdag, fredag 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 604 80 70
Telefonen öppnar 7.30
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Ultraljud

 
För att genomföra ett undersökning med ultraljud behöver djuren sällan ha lugnande eller narkos. Hunden eller katten får ligga på en stor mjuk dyna.

Ultraljudet är egentligen högfrekventa ljudvågor som sänds och ekon av dessa sänds tillbaka och registreras på en bildskärm. För att få en bra kontakt behöver man raka bort pälsen där man använder den prob som sänder ljudvågorna. Ultraljud är helt ofarligt för patienten och alla som närvarar vid undersökningen.

Ultraljudet används med fördel för att se kroppens inre organ, det kan inte tränga igenom skelettvävnad. Olika strukturer och dess funktion, på de inre organen, kan bedömas med större säkerhet än med röntgen. Ändå är röntgen ofta ett viktigt komplement för att fastställa eller utesluta misstänkta diagnoser.

Kontrollera dräktighet kan göras med ultraljud minst 27 dagar efter parning. Man tittar då efter fostrens hjärtan. Då bilden är rörlig och man inte kan få in alla foster samtidigt i bilden är det ibland svårt att med säkerhet se hur många foster det finns. För detta är röntgen (tidigast dag 41 då skelettet börjar mineraliseras) den bästa diagnostiken.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved