Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Farsta

Munkforsplan 27
123 47 Farsta

Öppettider

Måndag 08.00 - 17.00
Tisdag 08.00 - 20.00
Onsdag, torsdag, fredag 08.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 604 80 70
Telefonen öppnar 7.30
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Salmonella

 
Antalet fall av Salmonella hos katt har ökat under de senaste åren. Den vanligaste orsaken tros vara katter äter smittade fåglar under senvintern. Inkubationstiden är 3-5 dagar. De vanligaste symptomen är nedsatt aptit, kräkningar, buksmärtor, diarré, feber och salivering. Diagnos ställs genom att ta ett bakterieodlingsprov från avföringen eller ändtarmen. Behandlingen är understödjande med dropp, aptitstimulerande mediciner, smärtstillande, mm. Antibiotika används inte rutinmässigt utan endast vid blodförgiftning. De flesta katter gör sig av med smittan inom 30 dagar.

Salmonella är en sk zoonos, dvs en sjukdom som är överförbar mellan djur och människa. Om man har en salmonellasmittad katt ska man vara mycket noggrann med hygienen. Man ska vara mycket noggrann med handhygienen när man hanterat avföring eller kräk. Katten ska helst hållas isolerad och katten skall ej hållas i rum där man hanterar livsmedel.

Läs mer om Salmonella på www.sva.se

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved