Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Gefle

Norra gatan 1
803 21 Gävle

Öppettider

Måndag - torsdag: 8.00 - 19.30
Fredag: 8.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 026 - 10 63 10
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Sjukgymnastik

 
Sjukgymnastik är en mycket viktig del av den veterinärmedicinska behandlingen för ortopediskt och neurlogiskt skadade hundar och katter. 
 
Hos oss på Evidensia Djurkliniken Gefle arbetar djursjukgymnast Ann Essner. Hon är legitimerad sjukgymnast sedan 1993 och har arbetat med hundar och katter sedan 2002. Ann har dessutom sin legitimation godkänd av Jordbruksverket för arbete med hundar, katter och hästar. 
 
Besöket hos sjukgymnasten börjar med  en undersökning Din hund eller katt. Därefter planerar Ni tillsammans behandling och sjukgymnastisk träning för att förbättra funktionsförmågan hos Ditt djur. Det finns många olika behandling- och träningstekniker att använda sig av inom sjukgymnastiken. Vilken behandling som blir aktuell för Ditt djur beror på Djurets behov utifrån skadan och hur Hunden eller Katten är som individ. Som djurägare kommer Du att vara en viktig del av Djurets rehabilitering.
 
Friskvårdskonsultation
 
Du och Din hund kan även få hjälp med rådgivning och planering av konditions-, styrke- och rörlighetsträning. Den fysiska träningen planeras och varieras för att den ska passa Er och det mål Ni har. Detta gäller både för vad Hunden ska klara av i vardagen och om Ni har målsättningar att prestera på träning och tävling.  
Även vid en friskvårdskonsultation undersöker sjukgymnasten Din hund. Detta gäller även hundar som aldrig visat några tecken på stelhet, svaghet eller smärta.
 
För Dig som har höga krav på hundens prestationsförmåga är det extra viktigt att planera den fysiska träningen väl . Det är också viktigt att regelbundet kontrollera att allt står rätt till med Hunden.
 
Vattengymnastik
 
Att låta Hunden eller Katten röra sig i vatten kan vara ett effektivt sätt att träna upp Hundens kondition, muskelstyrka, stabilitet och smidighet. För både friska och skadade hundar ska den fysiska träningen alltid kompletteras med träning på land.
 
Vattenträning kan, om den utförs på ett effektivt sätt, ge Dig möjlighet att toppa Hundens fysiska prestationsförmåga.
 
För hundar med ledproblem och övervikt kan vattenträning på löpband vara avgörande för fortsatt hög livskvalité.
 
Fysträning på vattenlöpband
 
Hos oss kan Din hund fysträna förebyggande med hjälp av vattenlöpbandet. All vattenträning sker tillsammans med djursjukgymnast, djursjukskötare eller djurvårdare.
 
Vibrationsträning
 
Efter genomgång av djursjukgymnsten finns det möjlighet för Hunden att vibrationsträna. Här ska Hunden ha ett träningsprogram och oftast kan Ni utföra vibrationsträningen självständigt. Det finns möjlighet att boka tid på vibrationsplattan för sk. självträning även kvällstid. 
 
 
Filmer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved