Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Gefle

Norra gatan 1
803 21 Gävle

Öppettider

Måndag - torsdag: 8.00 - 19.30
Fredag: 8.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 026 - 10 63 10
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

ULtraljud

Ultraljudsundersökning är en avancerad form av bilddiagnostik, som ger oss tillgång till rörliga bilder av djurets mjukdelar. För att få bra kontakt behöver man raka bort håret där man för dosan som sänder ut och tar emot ljudvågorna. Undersökningen är smärtfri och helt ofarlig för djuret. Ingen strålning avges.

Om det är ett djur som har svårt att ligga still som ska undersökas ger vi lugnande för att få ett så bra resultat som möjligt. Meddela gärna om du vet att ditt djur är oroligt redan när du bokar tid.


Bukultraljud


Vid undersökning av bukorgan ser vi till exempel urinsten, cystbildningar och förändringar i njurar och lever.
Orsaken till varför ett bukultraljud görs kan vara många. Det kan röra sig om undersökning av ett specifikt organ t ex levern, för att ett blodprov har påvisat något onormalt. Det kan även röra sig om undersökning av samtliga bukorgan för att t ex leta efter en tumör.
 
De flesta djur ges lugnande medicin före en bukundersökning. Av den anledningen ska djuret vara svultet inför besöket men får ha fri tillgång till vatten. Djuret ska även vara väl rastat – OBS dock ej då undersökningen avser urinblåsan eller prostata. 
Djuret blir rakat på magen och läggs sedan på rygg i en ”vagga”.
 

 

Ultraljud är i många fall ett bra alternativ till röntgen, men ibland krävs det både ultraljud och röntgen för att få en så komplett bild som möjligt.
 

 

Dräktighet

Ultraljud för dräktighetsdiagnostik görs säkrast när det gått minst 28 dygn efter parningen. Djuret behöver inte vara förberett på något vis. Honan blir rakad på magen och läggs sedan på rygg i en ”vagga”. Djurägaren får delta vid undersökningen och står oftast vid huvudet för att lugna djuret.
 
Ultraljud är ingen bra metod för att räkna antalet foster. Vill man veta detta är det säkrare att röntga djuret efter dag 50 i dräktigheten.
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved