Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Göteborg City

Amund Grefwegatan 9B
411 31 Göteborg

Öppettider

v 28, 29 & 33 mån-fre kl 9 - 17
Måndag: 8.00 - 19.00
Tisdag, onsdag, torsdag: 8.00 - 17.30
Fredag: 8.30 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

031 - 13 32 34
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Resa med djur

Till Evidensias Goda Råd om att resa med hund »
Till Evidensias Goda Råd om att resa med katt »
 
Ska du resa utomlands med din hund eller katt?
Det finns införselregler som du måste följa för att få ta med dig din hund/katt in i Sverige igen efter din resa. Djuret ska vara märkt med microchip, ISO-chip ska användas om du vill slippa att ta med egen scanner. Djur som är tatuerade före 3 juli 2011 och har ett pass eller veterinärintyg för införsel där detta framgår behöver inte märkas om, men jordbruksverket rekommenderar alla djurägare att chipmärka sina djur eftersom det minskar risken för misstag vid gränserna. Ditt djur ska även ha ett EU-pass/sällskapsdjurspass utfärdat av veterinär. I passet noteras noterar utförda vaccinationer och behandlingar i det.

Olika länder har olika regler så kontrollera dessutom de exakta reglerna för landet du ska resa till med landets ambassad i Sverige. Det finns också information på jordbruksverkets hemsida. Räkna med ca. 1 månad för att hinna få allting färdigt inför resan.

Sverige kräver att hund & katt vid införsel är skyddade mot:
Rabies - dödlig virussjukdom som kan drabba de flesta varmblodiga djur inkl. människa.

Till följd av att man upptäckt dvärgbandmask hos räv i Sverige så slopades avmaskningskraven helt januari 2012, men rekommendationen för avmaskning kvarstår. Vid införsel till Norge har de norska myndigheterna bestämt att hundar och katter som kommer från Sverige måste avmaskas mot rävens dvärgbandmask. Mer info finns här: www.mattilsynet.no.

Hundar rekommenderas dessutom att skyddas mot:
Leptospiros - sjukdom som ger feber, blödningar i slemhinnorna, lever- & njursvikt. Smittar även till människor.
Valpsjuka - virus som ger ett allvarligt tillstånd ibland t.o.m. med dödlig utgång

Det är alltid djurägarens ansvar att ta reda på vilka bestämmelser som gäller för just det landet vid den tidpunkt man ska resa! Utförlig och uppdaterad information finns på Jordbruksverkets hemsida.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved