Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Göteborg City

Amund Grefwegatan 9B
411 31 Göteborg

Öppettider

Måndag: 8.00 - 19.00
Tisdag, onsdag, torsdag: 8.00 - 17.30
Fredag: 8.30 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

031 - 13 32 34
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Ögonlysning

 
Vi utför ögonlysningar följande datum:
2 Maj på Djursjukhuset Norra Halland.  Tel: 0300 - 104 02.

 
 
Ögonlysning gör man för att klargöra om djuret visar symptom på vissa typer av ärftliga ögonsjukdomar. Tyvärr saknas behandling för flera av sjukdomarna, men man kan minska förekomsten av dem genom avelsurval. Det är därför viktigt både för den enskilde djurägaren och för uppfödaren att kontrollera om djuret visar symtom på ärftlig ögonsjukdom eller inte om djuret ska användas i avel. Det förekommer skillnader i sjukdomsfrekvens och debutålder mellan olika raser och olika individer. Det är därför svårt att ge generella rekommendationer för vid vilken ålder och hur ofta djuret behöver ögonlysas. En rekommendation är att göra om undersökningen varje eller vartannat år. Svenska Kennelklubben (SKK) har även utfärdat särskilda bestämmelser för vissa raser om ögonlysning som krav för registrering av valpar.
 
Undersökningen är helt smärtfri och kan göras utan lugnande medel. Man använder ett oftalmoskop (optiskt instrument för att se in i ögat) för inspektion av näthinnan och en spaltlampa för kontroll av ögats främre delar, i första hand linsen.
 
Hunden eller katten får ögondroppar minuter före ögonlysningen. Dropparna vidgar pupillerna så att så mycket som möjligt av ögats inre delar ska ses. Effekten av dropparna sitter i under några timmar, vilket kan göra djuret något besvärat om det måste vistas i starkt ljus under denna tid. Det är viktigt att du kommer i god tid innan så att dropparna hinner ges och blanketten fyllas i. Vi vill att ni kommer 30 min innan den tiden ni får för lysning. Stamtavlan är jätteviktig att den kommer med.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved