Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Kållered

Bangårdsvägen 27
428 36 Kållered

Öppettider

Måndag 7.00 - 19.00
Tisdag, onsdag, torsdag: 7.00 - 18.00
Fredag: 7.00 - 17.00

Kontakta oss/Boka tid:

031 - 795 90 70
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Röntgen

 
Röntgen är till stor hjälp vid undersökning av framför allt skelett och leder men också för undersökning av hjärta, lungor, bukorgan samt andra mjukdelar i kroppen. Med hjälp av olika kontrastmedel och röntgen kan vi göra specialundersökningar av bland annat magtarmskanalen och urinvägarna då det uppstått problem med dessa. Vi har modern röntgen med digital framkallning som ger oss mycket bra möjligheter både vad gäller bildkvalitet och diagnos/avläsning.
 
HD/AD röntgen
Höftledsdysplasi, armbågs- och knäartroser är ärftliga ledsjukdomar hos framför allt de mer storvuxna raserna. HD innebär att höftledskulan har en onormal form och läge i höftleden vilket kan leda till förslitning av brosket i höftleden och benpålagringar. AD är en onormal förslitning av ledbrosket i armbågsleden som också leder till benpålagringar .
 
Svenska Kennelklubben (SKK) har ett bekämpningsprogram för HD/AD. Detta innebär att hunden måste kontrollröntgas efter ett respektive 1,5 års ålder beroende på ras. Efter HD/AD röntgen hos veterinären skickas bilderna för bedömning till SKK. Resultatet och ett röntgencertifikat sänds till hundägaren och till den veterinär som gjort undersökningen.
Vid röntgentillfället ska du ha med dig hundens registreringsbevis och hunden ska vara ID-märkt.
 
Hunden ska vara fastande (sedan 12 timmar) när du lämnar den på morgonen då den får lugnande inför röntgenundersökningen.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved