Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Karlskoga

Noravägen 15
691 53 Karlskoga

Öppettider

Måndag, tisdag, torsdag: 8.00 - 18.00
Onsdag: 8.00 - 21.00
Fredag: 8.00 - 17.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

Tel: 0586 - 540 00
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Innan operation

 

Blodanalys innan narkos

 
Om Ditt djur fått en tid inbokad för en behandling som kräver narkos ber vi Dig läsa denna information. Vi vill gärna ha så god säkerhet som möjligt för Ditt djur, och rekommenderar därför att det utförs en blodanalys före narkosen.
 
Före narkosen kommer veterinären att utföra en grundlig undersökning för att kunna identifiera eventuella förhållanden som kan orsaka problem för Ditt djur. Eftersom det alltid finns en möjlighet för att man vid en fysisk undersökning inte upptäcker alla hälsoproblem, rekommenderar vi starkt att en blodanalys profil görs innan narkosen.
 
De tester som vi rekommenderar är de samma som Din egen läkare skulle utföra på Dig om Du skulle genomgå en narkos, och de är lika viktiga!
 
Det är viktigt att komma ihåg att en blodanalys profil inte fullständigt utesluter komplikationer. Den reducerar dock risken för att komplikationer skall tillstöta vid narkos, samtidigt som den möjliggör upptäckten av problem som annars skulle kunna kräva ytterligare behandling.
 
Blodanalyser som rekommenderas för unga, tillsynes friska djur:
- Organfunktioner (lever- och njurenzymer, blodsocker, vätskebalans)
- Hematologi (blodbrist, infektion, koagulation)
- Elektrolyter (vätskebrist)
 
Blodanalyser som rekommenderas för äldre djur:
- Organfunktioner (lever-, njur- och bukspottkörtel enzymer, blodsocker, vätskebalans).
- Hematologi (blodbrist, infektion, koagulation)
- Elektrolyter (vätskebrist)
 
Innan operationen/narkosen kommer Du få göra ett val om Du önskar att testet blir utfört.


 

Att äta och dricka innan narkos

 
Innan operationen gäller att Ditt djur skall vara utan fast föda minst 6 h. Ta gärna bort även vattenskålen de sista två timmarna innan operationen. Har Du en kanin kan den äta och dricka som vanligt även innan operation.


 

Bad innan operation

I samband med operationen kommer Ditt djur att rakas och tvättas mycket noggrannt i det området operationen gäller. Det är dock en klar fördel om Ditt djur har badats dagen innan operationen så att pälsen är så ren som möjligt. Bad innan operation gäller f.f.a. hundar men i förekommande fall även katter.
 
Rengöring av pälsen syftar till att hålla renligheten så hög som möjligt för att undvika risken för infektioner.


 

Rastning

Se gärna till att Ditt djur har kissat och bajsat ordentligt på operationsdagen. För vissa ingrepp är detta särskilt viktigt, t.ex. vid operation av analsäckar då tarmtömning är mycket viktig, eller operation av urinblåsa då blåstömning är ett måste.
Det kommer också dröja en stund innan djuret kan kissa/bajsa igen efter operationen och under de flesta operationer ges också dropp som gör att djuret blir extra kissnödigt om  det inte rastats innan operationen.
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved