Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Karlskoga

Noravägen 15
691 53 Karlskoga

Öppettider

Måndag, tisdag, torsdag: 8.00 - 18.00
Onsdag: 8.00 - 21.00
Fredag: 8.00 - 17.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

Tel: 0586 - 540 00
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Resa med hund & katt

 

Nya regler avseende rabiesvaccination fr.o.m. 1/1-2012

 
Reglerna avseende vaccination mot rabies förändrades den 1/1-2012. Kravet på antikroppskontroll  slopades då´och gäller alltså inte längre.
I huvudsak gäller följande fr.o.m. 2012-01-01:
Vaccination mot rabies kan göras tidigast från 90 dagars ålder (3 mån). För hundar och katter yngre än 3 månader gäller särskilda regler för införsel (ansökan om tillstånd för sådan införsel görs hos Jordbruksverket).
Efter vaccination måste man vänta 21 dagar innan man kan resa. Om Du t.ex. vaccinerar Din hund den 10 januari, kan Du tidigast resa den 31 januari.
Återvaccinering  mot rabies skall ske inom 1 (ett) år för hundar/katter som vaccinerats med vaccinet Rabisin vet. För hundar/katter som vaccinerats med vaccinet Nobivac Rabies vet gäller återvaccinering med 3 (tre) års intervall.
Hundar/katter som grundvaccineras för första gången måste göra detta två gånger med 4 veckors mellanrum om man använder vaccinet Rabisin vet. Används vaccinet Nobivac Rabies vet, behövs bara en injektion. I fallet med två vaccineringar gäller att man måste vänta 21 dagar från den sista vaccineringen innan man kan resa med sitt djur. I samtliga fall måste både hundar och katter som skall resa i europa ha ett EU-pass.


 

Avmaskningskrav innan hemresa till Sverige slopas 1/1-2012

De tidigare reglerna om avmaskning inom 10 dagar innan hemresa till Sverige, slopas också den 1/1-2012.
Man kan alltså resa hem till Sverige från ett annat EU land utan att avmaksa sitt djur.
Myndigheten rekommenderar dock fortfarande att hundar/katter som återkommer till Sverige från europa - avmaskas innan och efter hemkomst enligt tidigare regelverk.
Detta för att minska konsekvenserna och spridningen av parasiten i vårt land.
 

 

Avmaskningskrav innan inresa till Finland fr.o.m. 1/1-2012

Nu har även Finland som ännu inte drabbats av rävens dvärgbandmask, infört nya regler angående avmaskning innan inresa till Finland. 
Avmaskning skall ske med preparat/avmaskningsmedel som innehåller det verksamma ämnet prazikvantel och skall utföras av veterinär. Avmaskningen skall därefter intygas i hundens eller kattens EU-pass och får ske tidigast 1-5 dygn innan inresa till Finland.  Man kan alltså inte avmaska hunden/katten samma dag som man skall resa.
För hundar/katter som pendlar regelbundet finns särskilda regler där man genom en anteckning i passet kan avmaska djuret var 28:e dag. 
 
För närmare information förlj föjande länk: http://www.evira.fi

 
 

Avmaskningskrav innan inresa till Norge

P.g.a. att Sverige konstaterats drabbat av rävens dvärgbandmask, har Norge, som ännu inte drabbats av parasiten, infört krav på avmaskning för införsel av hundar från Sverige.
Tidigare har inte funnits några restriktioner för att resa mellan Norge och Sverige, men fr.o.m. 11/3-2011 krävs alltså att man avmaskar sin hund eller katt mot rävens dvärgbandmask innan införsel till Norge. Fr.o.m. den 1/5-2013 krävs dessutom att hunden har ett giltigt pass. Avmaskning skall ske hos veterinär i Sverige 24-120 h innan inresa till Norge och behandlingen skall dokumenteras i hundens pass.   För hundar/katter som passerar gränsen regelbundet, finns särskilda avmaskningsregler.
Katter kan fortfarande resa fritt över gränsen utan EU-pass och utan avmaskning.
Avmaskning skall ske med preparat/avmaskningsmedel som innehåller det verksamma ämnet prazikvantel (Drontal vet eller Drontal comp.vet som kan köpas utan recept på apotek).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved