Välj stad

Välkommen till Evidensia Djurkliniken Karlskoga

Noravägen 15
691 53 Karlskoga

Öppettider

Måndag, tisdag, torsdag: 8.00 - 18.00
Onsdag: 8.00 - 21.00
Fredag: 8.00 - 17.00
Lördag - söndag: 10.00 - 16.00

Kontakta oss

Tel: 0586 - 540 00
”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Personal Tandavdelningen

 
Fr. vä. Lars Galberg Jacobsen, veterinär, Dr. Cecilia Gorrel, veterinär, tandläkare, Dipl. EVDC, Magnus Andersson, veterinär, Resident odontologi, Annika Kihlström, Leg. Djursjukskötare, Lisa Wibell, Leg. Djursjukskötare
Dr Cecilia Gorrel

BSc, MA, Vet MB, DDS, MRCVS, Hon FAVD, Dipl EVDC ( European Veterinary Dental College), european And RCVS-recognised Specialist in Veterinary Dentistry.


Dr. Cecilia Gorrel är utbildad tandläkare, oral patolog och veterinär. Hon är board-certified specialist i Veterinary Dentistry and Oral Surgery, Diplomate vid European Veterinary Dental College. Hon driver en remissklinik i Storbritannien som är specialiserad på djurtandvård och oralkirurgi.
Cecilia är också en Independant Research Consultant som utreder orala sjukdomar hos hund och katt. Hon har skrivit flertalet vetenskapliga böcker och artiklar och är mycket anlitad föreläsare med hela världen som arbetsfält.


Dr. Gorrel är Magnus Anderssons handledare och arbetar periodvis vid Evidensia Djurkliniken i Karlskoga tillsammans med Magnus.

Magnus Andersson
Leg. Veterinär, Chefveterinär vid Evidensia Djurkliniken i Karlskoga.

Under flera år har Magnus arbetat enbart med tandsjukdomar hos hundar och katter och har ett 20-tal vidareutbildningar i oralkirurgi och djurtandvård bl. a. från European School for Advanced Veterinary Studies.

Magnus är även s.k. Resident i odontologi, d.v.s. genomgår internationell specialistutbildning under handledning av en veterinär som är s.k. diplomate i odontologi. Utbildningen är kliniskt orienterad och innefattar även en del forskningsuppgifter och ger mycket hög kompetens inom ämnesområdet odontologi. Utbildningen tar ca 5 år att genomföra. Efter avklarad examen kan en resident erhålla diplomate-status inom sitt specialistområde. I Sverige finns ännu ingen godkänd diplomate i ämnesområdet odontologi.

Magnus arbetade tidigare som konsulterande tandveterinär vid specialistdjursjukhuset Strömsholm.


Lars Galberg Jacobsen
Leg. Veterinär, specialistkandidat steg 1 som har vidareutbildning i tandsjukdomar bl. a. från European School för Advanced Veterinary Studies.

Lars har flerårig erfarenhet av arbete med hundars och katters tandsjukdomar.


Annika Kihlström
Leg. Djursjukskötare utbildad vid Sveriges Lantbruksuniverstet i Skara.

Hon har flertalet vidareutbildningar i djurtandvård och anestesi samt har lång erfarenhet i yrket. 

Lisa Wibell
Leg. Djursjukskötare utbildad vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Skara.

Lisa arbetar i huvudsak på tandavdelningen och är specialiserad på dentalröntgen och anestesi.

Olika typer av specialister

 

Vad är en Diplomate?

En Diplomate är en veterinär med internationellt godkänd specialistexamen som är specialist inom ett ämnesområde, t.ex. ögonsjukdomar, kirurgi, neurologi eller odontologi.

En diplomate är medlem i ett internationellt college för sitt ämnesområde och kan handleda och utbilda specialistkandidater för internationell examen. En Diplomate förväntas ha ”top of the line” kunskaper inom sitt ämnesområde och leda utvecklingen framåt inom sitt ämnesområde.

En Diplomate har genomgått ett träningsprogram under ca 5 år och avslutat sin utbildning med en mycket omfattande examen.

 

Vad menas med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar (steg I)

I Sverige finns en s.k. djurslagsspecialisering med en minst treårig praktisk vidareutbildning som efter examination via Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap ger av Jordbruksverket godkänd titel som specialist i hundens och kattens sjukdomar.


Specialist steg II

Efter specialisering steg I (specialist i hundens och kattens sjukdomar) kan veterinär genomgå handledd utbildning till organspecialist inom ett visst ämnesområde, t.ex. ögonsjukdomar, hudsjukdomar o.s.v.

Efter examen via Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap erhålls från Jordbruksverket auktorisation som specialist steg II inom det specifika ämnesområdet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved